Vardon Kennett brilla als Glass of Bubbly Awards 2022

Vardon Kennett, el celler dedicat a l’elaboració de vins escumosos d’alta gamma de la Família Torres, ha rebut nous reconeixements internacionals. El certamen Glass of Bubbly Awards 2022, que ha celebrat recentment la sisena edició a Londres, ha atorgat la màxima distinció a Rosé de Mar 2017 a la categoria ‘Sea Breeze’, mentre que Cuvée Esplendor 2015 ha obtingut medalla d’or a la categoria ‘Classic and Elegant’.

Glass of Bubbly Awards té l’objectiu d’ajudar al consumidor a descobrir la gran diversitat de gustos i estils dels champagnes i vins escumosos. Participen vins de diferents països, que són tastats a cegues en dues rondes per un panell de jutges internacionals. Els vins es classifiquen en 18 categories amb noms descriptius i evocadors, que permeten al consumidor entendre què pot esperar de cada ampolla d’escumós. De cada categoria, s’atorga un Trofeu al vi amb la puntuació més alta, i medalles d’or, plata i bronze.

El nou rosat Rosé de Mar 2017 de Vardon Kennett ha coronat la categoria de ‘Sea Breeze’ per les seves “notes florals i mineralitat, amb un llarg final salí” segons el jurat, que el considera “un perfecte exemple de brisa marina”. Presentat a l’estiu d’aquest any, és un espumós d’anyada i llarga criança, de producció molt limitada, que s’elabora pel mètode tradicional amb la varietat pinot noir procedent de vinyes pròpies en altura.

Pel que fa a Cuvée Esplendor 2015, ha sorprès al jurat per la seva elegància i frescor, amb les “seves notes florals, cítriques i de brioche”, que l’han fet mereixedor de la medalla d’or a la categoria de ‘Classic and Elegant’. De bombolla subtil i vivaç, s’elabora amb pinot noir, chardonnay i un petit percentatge de xarel·lo, la varietat reina del Penedès.

El nom del celler, situat a Santa Margarida d’Agulladolç, a l’Alt Penedès, fa referència a Daniel Vardon Kennett, un comerciant marítim anglès, aventurer i emprenedor, que va habitar a la masia on avui hi ha el celler i on va elaborar els seus propis vins a principis del segle XIX.