Un novembre trepidant al sector del suro

Newsletter Novembre 2023 de l’Institut Català del Suro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL 96% DELS VINS ESPANYOLS MILLOR VALORATS ES TAPEN AMB SURO

Un estudi de tapament portat a terme al laboratori Cork Center de la Fundació Institut Català del Suro ha constatat que el 96% dels 100 millors vins qualitat-preu de la Guia Peñín 2023 porten tap de suro.Les dades s’han presentat aquest dimecres en un acte al Palau Robert de Barcelona.

+INFO

EL BINOMI SURO-VI, CLAU PER AMBDÓS SECTORS SEGONS EL CORK2WINEEl projecte d’R+D+i CORK2WINE ha finalitzat després d’haver aconseguit desenvolupaments significatius en la millora de la competitivitat, la sostenibilitat, el posicionament internacional i la viabilitat futura del sector del suro espanyol. A l’acte de tancament s’ha assenyalat que la principal conclusió és que “els cellers i les empreses del sector del suro no podem avançar per separat”.

+INFO

REUNIÓ DEL SUBCOMITÉ UNE DE SURO AL CELLER DE PERALADA

El passat 21 de novembre es va portar a terme la reunió de seguiment del subcomité UNE de suro CTN-UNE 56SC 5 al nou Celler de Perelada.El subcomitè reuneix empreses sureres, cellers i centres de recerca de tot l’estat Espanyol i l’ #ICSuro en porta la secretaria.Després de la reunió, es va poder fer una visita al celler.

PONÈNCIA SOBRE ECONOMIA CIRCULAR EN EL SECTOR SURER 

Participem al taller “Bioeconomia circular i nexe Aigua-Aliments-Energia i Ecosistemes” emmarcada en el projecte internacional SureNexus a Vilafranca del Penedès. El gestor de projectes de l’ICSuro, Eduard Ventalló, ha intervingut a la jornada per compartir experiències d’economia circular en el sector surer català.

MANTENIM EL SEGELL D’ACORDS VOLUNTARIS I DISMINUÏM EL CONSUM ELÈCTRIC I EL TRANSPORT DE CLIENTS

La Fundació Institut Català del Suro torna a renovar el seu segell del Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de Gasos amb Efecte Hivernacle (GEH). El 2022, les emissions generades per l’ICSuro van disminuir de forma global en un 10,98% respecte les de l’any anterior.

+INFO