Última sessió del Taller de Tast: Visita al nou celler de Can Lleó Sant Martí Sarroca

Última sessió del Taller de Tast: Visita al nou celler de Can Lleó Sant Martí Sarroca

El passat 13 de juny va tenir lloc la darrera sessió del curs del Taller de Tast, que va incloure una visita a Can Lleó, un celler amb molta història ubicat entre els municipis de Pacs del Penedès i Sant Martí Sarroca.

La visita va ser conduïda pel propietari Aleberto Lleo i l’enòloga Aina Mariné.

Els assistents van poder conèixer una vinya jove de Sumoll i Moneu, i escoltar de primera mà la història de la família, i del celler que han recuperat després de molts anys inactiu.

Des del 2020, han anat recuperant les parts de l’edifici familiar i el celler que estava obsolet.

Ara tenen un celler petit adequat a la mida de treball de raïm que entren, i amb ganes d’anar ampliant de mica en mica.

A Can Lleó elaboren monovarietals provinents de la finca de parceraris, mantenint el llegat històric de la finca.

Vinificació ecològica dins de la DO Penedès, i també elaboren alguns vins sense DOP, buscant expressió i identitat en cada un dels vins.

Durant el tast es van poder degustar tres vins molt especials: un ancestral de Parellada, un Macabeu vinificat part en fusta i un Moneu molt interessant.

La sessió va concloure amb el tradicional piscolabis de final de curs del Taller de Tast i amb un moment molt emotiu: el comiat de l’Anna Velázquez, agraint-li els dinou anys de dedicació a l’ACE i al Taller de Tast.

També es va donar la benvinguda a una nova incorporació a la Comissió del Taller de Tast: la jove enòloga Marisa Benito, actualment comercial de productes enològics a Establiments Domingo.

Amb aquesta sessió, el Taller de Tast tanca un cicle i obre nous horitzons per al curs vinent, fidel a la seva essència de compartir coneixement, experiències i passió per l’enologia.