1a Sessió del Club de Tast amb la Facultat de l’Enologia de la URV

Aleix Solergibert, ex-alumne de la Facultat d’Enologia i guanyador del Premi Jaume Ciurana l’any 2019, va explicar el seu projecte al Celler Solergibert durant el Club de tast que es va celebrar a la Facultat d’Enologia amb la col·laboració de l’ACE – CEEC.


Va explicar molts detalls interessants, com que que en aquesta zona (Do Plà de Bages) hi havia molta vinya antigament, però va deixar de plantar-se a causa del creixement de la indústria tèxtil. En particular, ens va parlar del Picapoll, la varietat autòctona i ancestral que va presentar.

La varietat Picapoll s’estava perdent a causa del baix grau alcohòlic i l’alta exigència dels treballs de manteniment dels ceps. Tenia a més la problemàtica de ser una varietat amb poc grau alcoholic, cosa que dificultava destil·lació, i no sortia gaire a compte.
L’avi de l’Aleix, però, va decidir conservar alguna vinya de Picapoll esperant millors temps i gràcies a això, avui al celler Solergibert tenen vinyes de més de cent anys. Gràcies a la seva recuperació a partir dels anys 80 han pogut seguir treballant aquesta varietat ancestral.

L’enòleg estava molt il·lusionat amb el tast i va poder presentar, a més, els vins blancs de la varietat Picapoll. A la facultat ens fa també molta il·lusió tornar amb el Club de Tast i esperem que aquesta activitat es mantingui de manera periòdica.