Torelló 2a, el nou projecte Microvinificacions del celler

El Torelló 2a (2 anyades) 18/19 Brut Nature és una edició limitada i singular que expressa la voluntat del celler d’experimentar en diferents formes d’elaboració d’un vi escumós. Amb el Torelló 2a s’inicia el projecte de Microvinificacions, per elaborar petites quantitats d’escumosos o vins tranquils singulars.

Es tracta d’un corpinnat elaborat amb vi base de 2 anyades diferents, la 2018 (60%) i la 2019 (40%), de raïms ecològics de la Finca pròpia Can Martí de les varietats Xarel·lo (43%), Macabeu (31%) i Parellada (26%).

L’anyada 2018 va ser plujosa (822 litres a la finca) mentre que la 19 va sec seca, però “una de les millors dels últims anys” en paraules de Paco de la Rosa i Torelló.

El tiratge es va fer el febrer de 2020 (un mínim de 42 mesos de criança) i és un Brut Nature sense addició de sucres després del desgorjament.

Un corpinnat net, de bombolla molt fina i despreniment constant, amb un nas intens i complex. Aromes de fruita blanca madura com la pera i cítrics com l’aranja i notes torrades procedents de la llarga criança.

 

Article de naciodigital.cat/cupatges