TEMPS DE VI CREIX EN LA SEVA TRETZENA EDICIÓ I ARRIBA TAMBÉ ALS PROFESSIONALS

  • La fira de Vilanova i la Geltrú se celebra enguany del 6 al 9 de juny
  • Dilluns 10 de juny se celebra una jornada per als professionals del sector

 

La fira Temps de Vi, que es va presentar ahir en la tradicional trobada a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú, arriba enguany amb algunes novetats. Així, aquesta tretzena edició començarà el dijous 6 de juny, i s’allargarà fins al diumenge 9 de juny. També són novetat els horaris de la fira, ja que, enguany, la mostra obrirà només en horari de tarda/vespre (de 18:00h a 23:00h) de dijous a dissabte, mentre que el diumenge obrirà portes d’11:00h a 15:00h. Això sí, la fira, com cada any, se celebrarà a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú.

Altres novetats importants d’aquesta edició són la celebració de dues jornades destinades als professionals. D’una banda, en format taula rodona per debatre sobre el canvi climàtic (divendres 7, 12:00h); i dilluns 10 de juny, de 17:00h a 20:00h al Museu Romàntic Can Papiol, en format showroom per als professionals de l’hosteleria i la restauració.

L’agenda de Temps de Vi 2024

Un any més, la fira Temps de Vi arriba carregada de tastos i activitats lligades amb la cultura, el vi i la gastronomia, des dels tradicionals tastos en vaixell, segell distintiu de la fira, fins als sopars maridats o els concerts.

Els tastos maridats arrenquen el mateix dijous 6 de juny a l’Àtic Secret (20:00h), on es podran degustar diverses referències dels cellers que participen en la fira junt amb la proposta gastronòmica del restaurant L’Hac Gastronòmic.  La segona oportunitat per gaudir d’aquest tast serà divendres 7, a la mateixa hora.

A l’edició d’enguany, es podrà gaudir també de tres tastos amb Denominació d’Origen al Teatre Principal de Vilanova. El primer serà amb la DO Montsant, divendres 7 a les 19:00h. El dissabte serà el torn dels vins de la DO Catalunya (18:00h), que els assistents podran maridar amb una proposta de productes gurmet; i a les 20:00h, serà l’hora de la garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

Dissabte al matí (12:30h) tindrà lloc el clàssic tast de Massís del Garraf, que se celebrarà també al Teatre Principal, i on els assistents podran gaudir d’una bona representació dels vins dels cellers d’aquesta zona reconeguda pels seus sòls calcaris i la seva proximitat al mar. A aquests tastos se sumen també els tastos en vaixell, que enguany organitzen cellers com ara Puig-Batet, Ramon Canals, Torre del Veguer o Canals i Munné entre altres.

Gastronomia i espai infantil

Un any més, els visitants a la fira podran gaudir d’una àmplia proposta gastronòmica per acompanyar els vins. Enguany es podran tastar les propostes de La Santa EmpanadaLa FiretaL’Hac GastronòmicEl SurtidorEl TaulellOlives Baraka i, un any més, Patates Piqué, patrocinador habitual de la fira.

També els més petits tindran el seu espai perquè puguin gaudir de la fira, a la seva manera. Treballs manuals, jocs i tallers són només algunes de les propostes per entretenir als visitants més menuts de Temps de Vi.

Propostes musicals durant la fira

Un altre dels trets característics de Temps de Vi són els concerts a peu de fira, que enguany venen més carregats que mai, amb una proposta musical completa a cada un dels dos escenaris situats a banda i banda de la Rambla, i molt basada en bandes tribut.

Les actuacions musicals arrenquen dijous 6 a les 18:00h amb l’actuació itinerant de Los Bemoles, seguits de Fitos y el Fitipaldi (19:30h) a l’escenari Nord, i D-Covers a les 21:00h a l’Escenari Sud.

El divendres, els encarregats d’arrencar la banda sonora de la fira seran Apocadixie Swing Friends a l’Escenari Nord (18:00h). A continuació, Aquellos Cantos Locos, 19:30h a l’Escenari Sud, per acabar a les 21:00h a l’Escenari Nord amb Veneno en la Piel.

Pel que fa al dissabte, les actuacions començaran a l’Escenari Sud, amb Miss & Fú (18:00h). Seguidament, Cien Gaviotas, Escenari Nord 19:30hVanilla Sound seran els encarregats de tancar la nit de dissabte a les 21:00h a l’Escenari Sud.

Diumenge serà el torn de les Dj, que amenitzaran l’únic matí de fira des de l’Escenari Nord. A les 11:00h, Dj Anna Ferris, i a les 13:00h Dj Marian.

 

 Debatre sobre el canvi climàtic

Una de les novetats d’aquesta tretzena edició de Temps de Vi és l’organització d’una taula rodona per debatre sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el cicle de la vinya en general i a la comarca del Garraf en particular.

La xerrada, que se celebra divendres 7 al matí (12:00h) al Teatre Principal tindrà com a ponents a representants de diferents institucions i empreses del sector: Marc Vicens, cap de la Unitat de Sòls de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Josep Miró, climatòleg; Carles Gasol, docent de la UAB de sostenibilitat ambiental; Enric Bartra, propietari i enòleg del Celler Vega de Ribes; i Lluís Giralt, investigador de l’INCAVI.

Actes previs a la fira

Un any més, els actes que s’emmarquen en la fira Temps de Vi arrenquen els dies previs a la mostra, amb l’objectiu d’omplir de cultura del vi tota la primera quinzena de juny.

El primer d’aquests actes és aquest pròxim cap de setmana, una primera edició del tast maridatge a l’Àtic Secret, divendres 31 a les 20:00h. En aquest cas, els vins de la fira maridaran amb les propostes gastronòmiques del restaurant TastetsSegona oportunitat per gaudir d’aquesta proposta: dissabte 1 de juny a la mateixa hora. I abans, a les 18:00ha la Rambla Principal, se celebrarà un gran tast a cegues com a aperitiu de la fira.

Per rematar el cap de setmana, diumenge 2, gran vermutada a la Torre BlavaDes de les 11:00h fins a les 15:00h, l’organització es bolca amb aquesta festa que promet ser el millor tret de sortida d’aquesta tretzena edició de Temps de Vi.

Jornada professional

Un cop passat el cap de setmana de la fira, arriba la gran novetat d’aquesta edició, la celebració de la primera jornada professional de Temps de Vi. Una jornada destinada als professionals de la restauració, l’hostaleria i la distribució, que busca facilitar el contacte entre aquests professionals i els cellers que participen en la fira.

La primera edició d’aquesta jornada professional se celebrarà dilluns 10 de juny a partir de les 17:00h al Museu Romàntic Can PapiolFins a les 20:00h, els assistents podran tastar una bona mostra de les referències vinícoles d’una vintena de cellers.