Tast exclusiu de vins del Priorat. Com va anar?

El passat dia 1 de juliol vam fer el tast de vins de la D.O.Q. Priorat conjuntament amb els enòlegs de la Asociación de Enólogos de la Rioja (AER). Aquest tast com ja es va fer en el tast de gracianos de la D.O.Q. Rioja el 19 de maig, s’ha fet de manera semi presencial.
Els enòlegs de la Rioja cada un d’ells tenia una mostra del vi a casa seva i els enòlegs de l’ACE-CEEC que presentaven els seus vins també ho feien des del seu celler, al mateix temps que hi havia dos grups presencials un a Vilafranca al Centre Àgora i un altre a la sala de tast de la URV.

 

Cal destacar la nombrosa presencia on-line d’enòlegs de la Rioja, al voltant de 60 , dirigits per Fernando Moreno vicepresident de l’AER. El nostre Degà-president Joan Miquel Canals va ser qui va engegar l’acte donant la paraula a l’Oscar Llombart que va fer un resum de el que es la D.O.Q. Priorat amb unes quantes xifres, 112cellers , 2000ha de vinyes i 6 milions de kg de raïm dels quals el 95% es per vi negre i un 5% per blanc.

 

 

Tot seguit es va començar el tast dels 6 vins preparats el primer : Joan Giné blanc 2018 de Buil i Giné presentat per Cèsar Torrijos , elaborat amb garnatxa i una mica de viognier i muscat.

Seguidament Llicorella Pedro Ximenez 2019 de Cellers Unió presentat per Josep Anton Llaquet fet exclusivament amb Pedro Ximenez, l’organització va voler posar 2 blancs al tast ja que en general son poc coneguts els vins blancs del Priorat.

Seguidament La Fredat 2018 de La Casa Gran del Siurana presentat per Anna Gallissà elaborat amb garnatxa negra. El va seguir Clos Badaceli 2016 de Compañia de Viñedos Iberian que va presentar el Fran Vernet amb un 60% de Garnatxa Negra i un 40% de Carinyena Negra.

Després va ser el torn del Perpetual2017 de Bodegas Torres que el va explicar el Mario Enguer , en aquest cas elaborat amb un 90% de C.N. i la resta G.N.

Finalment el Doix 2017 de Mas Doix presentat per l’Oscar Llombart amb un 55% de C.N. i un 45% de G.N.

 

 

Es va poder gaudir d’una gama de vins blancs i negres. En el cas dels negres variada però cenyida a les dues varietats majoritàries, garnatxa negra i carinyena negra, tots ells marcaven el caràcter prioratí de la degustació.