Signat un acord de col·laboració entre INCAVI i l’ACE per a difondre la cultura del vi català

Signat un acord de col·laboració entre INCAVI i l’ACE per a difondre la cultura del vi català

El conveni tindrà una durada de 4 anys i té per objectiu afermar el coneixement del vi català i les denominacions d’origen del territori

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) han signat un acord de col·laboració pels pròxims quatre anys i que té com a objectiu millorar el coneixement, la recerca, la formació i la cultura del vi català. El director general de l’INCAVI, Joan Gené, i el president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Pere Campos, han signat l’acord de col·laboració, que resultarà molt positiu per a la difusió del vi català amb denominació d’origen, així com de la seva cultura, la formació dels enòlegs i de cara a futures accions divulgatives, unint esforços en la promoció dels vins de qualitat del nostre país.

Així mateix, les dues entitats es coordinaran en determinar les polítiques de divulgació de la cultura del vi català, que juguen un paper essencial en la difusió i fan d’altaveu del coneixement del sector vitivinícola. De la mateixa manera, totes dues organitzacions col·laboraran estretament en projectes d’investigació del sector, i en els que l’INCAVI serà centre de referència d’aquests estudis. Per tant, els associats de l’ACE tindran al seu abast una oferta de formacions per aprofundir en temes com les mateixes denominacions d’origen, viticultura, enologia, biotecnologia, informació de mercats i les possibles actualitzacions normatives que sorgeixin.

Per vetllar que l’acord s’està executant correctament, s’ha constituït una comissió mixta amb integrants de totes dues organitzacions que supervisaran i avaluaran les accions impulsades.

Sobre l’INCAVI

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) és un organisme autònom de la Generalitat de Catalunya creat l’any 1980. Té la consideració de Centre Públic d’Investigació al servei de l’activitat productiva vitícola i enològica nacional i té capacitat plena en matèria vitivinícola.

Les actuacions de l’INCAVI van des de la col·laboració amb els sectors productors de raïm i els elaboradors de vi, fins als mateixos consumidors finals.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi té com a objectiu incentivar els vins de qualitat i fer-los més competitius de cara als mercats interior i exterior, impulsar la recerca, l’experimentació i la transferència de tecnologia, així com difondre el coneixement dels vins catalans, les Denominacions d’Origen i fomentar la cultura del vi.