Nit de l’Enologia 2022

El divendres dia 11 de novembre es va celebrar LA NIT DE L´ENOLOGIA 2022, un cop acabat el Congrés Internacional ACE de l´enologia i el Cava amb la col·laboració de la Confraria del Cava de Sant Sadurní i l´INCAVI.

La Nit de l’Enologia es va celebrar aquest any al Cava Centre a Sant Sadurní de d´Anoia.

L’acte va estar conduït esplèndidament per la Sra. Margalida Ripoll, periodista especialitzada en el món del vi i cap de redacció d´Arrels, qui per començar va fer un recorregut per la professió de l´enòleg, explicant la multitud de tasques a fer perquè un vi arribi a bon port. Posant de manifest que encara hi ha poca visibilitat de l´enòleg que hi ha rere cada vi. Tot seguit unes paraules de benvinguda del Sr. Ton Amat, alcalde de Sant Sadurní, del Sr. Josep Pena director dels serveis territorials del departament d´agricultura i finalment, del president-degà Sr. Per Campos. Aquest darrer va explicar els reptes de cara el futur que tenen l’Associació i el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, agraïnt també el patrocini i les col·laboracions. Seguidament, va ser la firma Ravago Chemicals Spain, i la seva representada AB Biotec col·laboradora de La Nit de l’Enologia qui va explicar una mica quin era l’estructura de la seva empresa.

A continuació es va procedir a l’entrega dels guardons d’enguany. El primer reconeixement a una personalitat de reconegut prestigi en el mon de l’enologia, va ser per al Sr. Salvador Puig , exdirector general de l´INCAVI. En les paraules d’agraïment va reivindicar les accions dutes durant el seu mandat com a director de l´INCAVI. El següent reconeixement va ser per l’estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana que va recaure al Sr. Gerard Mora Sardà, el qual, va fer un agraïment molt emotiu. El tercer reconeixement va ser per un comunicador per la labor en difondre el món de l’Enologia i el Vi, i va ser distingida la Sra. Anna Vicens, presidenta de l´Associació Catalana de sommeliers, en el seu agraïment va fer un recorregut vital per explicar la seva trajectòria d´acostament al món del vi. Finalment, l’últim guardó per l’enòleg o enòloga més prestigiat en els premis VINARI d’enguany que va ser per al Sr. Toni Coca Fito, el qual va explicar els valors que segons ell ha d’aportar un vi.

Les obres d’art entregades com a reconeixement als guardonats van ser pintures realitzades amb vi per l’artista Marta Aranyó de Tinta i Vi.

Finalment, per acabar l´acte, la presentadora va explicar que des de l´ACE-CEEC es col·laborava amb la campanya de Cava amb cor, una iniciativa solidària de la Confraria del Cava per aconseguir finançar beques menjador i projectes socioeducatius per a infants i joves atesos per Càritas arreu de Catalunya, cava del que es va poder gaudir en el sopar en què hi van participar els guardonats acompanyants d’una vuitantena de persones entre enòlegs, congressistes i acompanyants.

 

 

 

 

 

La Nit de l’Enologia va estar patrocinada per Ravago Chemicals Spain, i la seva representada AB Biotec i amb la col·laboració de ANTICH, MAIEUTIKÉ I CAVES HILL.