Nit de l’Enologia 2021. Juvé i Camps

xL’ACE-CEEC ha celebrat la “Nit de l’Enologia” 2021 al Celler d’Espiells de Juvé i Camps i ha tingut com a col·laboradora l’empresa RAVAGO.

Aquest any la nit ha estat conduïda pel periodista David Jobé d’Enoturista, qui per començar va fer una reflexió de l’ofici d’enòleg.

Tot seguit el president-degà va explicar les dificultats d’aquest dos anys de pandèmia i els nous reptes de cara el futur que tenen l’Associació i el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya. Seguidament va ser la firma Ravago Chemicals Spain, col·laboradora de La Nit de l’Enologia qui va explicar una mica quin era l’ estructura de la seva empresa.

 

A continuació es va procedir a l’entrega dels guardons d’enguany a les persones que han destacat per la seva tasca de promoció de l’enologia, el món del vi i del seu entorn.

Es va entregar un guardó al Sr. Miquel Rius, de Rius Rius com a personalitat de prestigi afí al món vitivinícola. Assessoria agrícola molt vinculada al món vitivinícola.

Al Sr. Pol Sancho Virgili, el reconeixement com a l’estudiant enòleg guanyador del Premi Jaume Siurana 2021, de la Universitat Rovira i Virgili, pel seu projecte professional sobre la recuperació de les vinyes velles de varietats minoritàries.

Seguidament, el guardó al Sr. Pep Nogué, gastrònom i periodista, com a comunicador per la seva labor en difondre el món de l’enologia, el vi i el seu entorn.

Finalment, el reconeixement a l’Enòleg o Enòloga ACE-CEEC més guardonat/ada els premis Vinari d’enguany, va ser pel Sr. Xavi Pons.

També es va fer un agraïment a Juvé & Camps, d’Espiells, per la bona predisposició a acollir l’acte a les seves instal·lacions.

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, va concloure l’acte en nom propi i en el de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a qui representava, felicitant l’ACE -CEEC pels diferents actes desenvolupats al llarg de la jornada i encoratjant-los a continuar treballant amb el mateix entusiasme.