Nit de l’Enologia 2019 (Confraria del Cava)

La nit de l’Enologia s’ha celebrat aquest any a la Confraria del Cava (Torre Ramona – Subirats), en un acte de reconeixement a la figura dels enòlegs i professionals que donen valor i sentit a l’enologia.

S’inicia l’acte de lliurament de premis en les cinc categories establertes.

Sra.Ripoll

El primer és un reconeixement a Vadevi, publicació especialitzada en el món del vi . Nascuda el 2009 en una època de crisi i de canvis substancials en el món de la comunicació ha realitzat una tasca molt rellevant en el reconeixement del vi català arreu, i des d’on vol continuar exercint.

Recull el premi la seva directora, la periodista Margalida Ripoll, de mans del president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu.

Sr.Roset

El segon premi corresponent al mèrit a la tasca de difusió del món de l’enología, el vi i el seu entorn, recau en Ramon Roset Morera . És professor de la titulació de Sommelier professional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) , i cap de redacció de Vadevi, sots director dels premis Vinari dels vins catalans i tastador en diferents concursos i guies de vins.

Recull el premi al mèrit periodístic Ramon Roset Morera, de mans del country manager de Ravago Chemicals Spain, Albert Marsal.

Sr. Solergibert

El tercer premi correspon a una nova categoria, que vol reconèixer el currículum i l’expedient dels alumnes que es formen a la URV en el grau d’enologia . El premi es per a Aleix Solergibert Serra , guanyador del 18è premi Jaume Siurana de la URV amb un projecte vinculat al projecte familiar, i en el que ressalta les múltiples accions que desenvolupa l’enòleg, reafirmant la figura polivalent de l’enòleg. La família Soler Gibert, viticultors des de 1730, conreen les varietat de raïm: picapoll merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i mandó.

Recull el premi al Millor Expedient, Aleix Solergibert Serra, de mans del batlle de Subirats, Pere Pons.

Sr.Puiggròs

El quart premi ha estat el reconeixement a la llarga trajectoria en el mon del v i d’un professional que ha centrat la seva activitat en la recuperació de les varietats autòctones i els seus noms propis, es tracta de Josep Maria Puiggròs Jové , enginyer agrícola, doctor en història i llicenciat en antropologia cultural, i soci fundador de la ICEA – Institució Catalana d’Estudis Agraris. També en el marc del GREVA (Grup de recerca de les varietats autòctones) ha col·laborat en la publicació del llibre Raïms amb altres actors com Joan Rovira, Montse Nadal, Carme Domingo i Lluís Giralt membres de l’ACE. És un gran defensor de la varietat autòctona del Pla de Bager, el picapoll.

Recull la distinció especial, Josep Maria Puiggròs Jové , de mans del president-degà de l’ACE-CEEC, en Joan Miquel Canals.

Sr.Juvé

Per finalitzar, el cinquè premi que reconeix la dilatada i fructífera trajectòria professional ha recaigut en el president de Juvé&Camps, Joan Juvé Santacana. Ell ha estat l’impulsor i president de Primeras Marcas i president també durant 10 anys de la Confraria del cava. Ha estat membre de l’ACE des de la seva fundació, l’any 1984, i col·labora amb els tallers de tast de l’ACE.

Joan Juvé Santacana ha estat sempre involucrat en el món del cava per situar-lo entre els principals escumosos del món, defensant el seu valor i la seva imatge. Un treball incondicional i un suport permanent que avui els enòlegs catalans li reconeixen.

Recull el guardó a la trajectòria professional, Joan Juvé Santacana , lliurat pel director de l’Incavi, Salvador Puig. Posteriorment, el director de l’INCAVI , Salvador Puig , en nom de la Generalitat de Catalunya, ressaltà el sentiment d’orgull del sector envers els vins i escumosos catalans.

El patrocinador de la Nit de l’Enologia, Ravago Chemicals Spain , i en el seu nom, Albert Marsal agraeix poder col·laborar amb l’ACE en aquest nit tan especial de reivindicació i valoració de la tasca de l’enòleg i del món del vi en general.

Sr. Marsal

El patrocinador de la Nit de l’Enologia, Ravago Chemicals Spain , i en el seu nom, Albert Marsal agraeix poder col·laborar amb l’ACE en aquest nit tan especial de reivindicació i valoració de la tasca de l’enòleg i del món del vi en general.

Patrocinador NIT de l'ENOLOGIA
Guardonats Nit de l'Enologia 2019