Nit de l’Enologia 2017 (Hotel Don Cándido de Terrassa)

L’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) i el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) van celebrar el divendres 31 de març la Nit de l’Enologia 2017 que va premiar el programa divulgatiu GLOPS de TV3 i l’enòleg Emili Pinyol i Carbó.

En el marc del 28è Congrés de l’ACE, s’ha celebrat La Nit de l’Enologia a les instal·lacions de l’Hotel Don Cándido (Terrassa), on s’ha lliurat el Premi a la difusió de la comunicació i el Premi a l’enòleg sènior o mèrit de l’enòleg amb més de 25 anys de professió. Tant l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) com el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) fan palès amb aquests premis el reconeixement a la tasca realitzada per tots els professionals de l’enologia que diàriament lluiten per a que el sector vitivinícola català estigui al nivell més alt.

Enguany ha estat guardonat amb el premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació al programa divulgatiu GLOPS de TV3 , destacant el seu missatge divulgatiu conduit per Carles Xuriguera , Fel Faixedas i Jordi Oliva . En els 13 capítols del programa, «Glops» recorre la geografia catalana descobrint les diferents denominacions d’origen, les varietats de ceps característiques de cada terra, el procés d’elaboració dels millors vins del país i tot el treball que s’amaga darrere una bona ampolla de vi.

També es lliurà el premi a l’enòleg sènior que aquest any ha estat per a l’enòleg Emili Pinyol i Carbó , originari de Castellet i la Gornal, que des de què es va iniciar com aprenent a la Cooperativa de l’Arboç on segueix, la seva trajectòria ha estat sempre obtenir la millor «qualitat» del vi, essent pioner en la selecció del raïm com a primer element per aconseguir la qualitat final.

En el transcurs de La Nit de l’Enologia, es van entregar les acreditacions als col.legiats del Col.legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya.