Newsletter de Juliol de l’ICSURO

NOU MATERIAL BIODEGRADABLE AMB TAPS DE SURO RECICLATS

El projecte SUR3D ha desenvolupat un nou material biodegradable a partir de taps de suro reciclats. S’han utilitzat aquests residus per a obtenir un nou material d’alt valor afegit que permetrà obrir un nou camp de mercat i constituir-se com un clar exemple d’aplicació d’un model d’economia circular i bioeconomia.

+ INFO

 

CONSELLS FITOSANITARIS I RESTRICCIONS PER PELAR SUROLa Direcció General d’Ecosistemes  Forestals ha emès un seguit de recomanacions fitosanitàries per executar la campanya de pela del suro en les millors condicions. Així mateix, cal estar pendent de les possibles restriccions que indica el Pla Alfa en relació a les activitats d’aprofitament forestal i d’accés al bosc.

+ INFO

 

CONSULTA EL MATERIAL DE LES JORNADES PATT DEL SUROCAT 

Ja es poden consultar en línia les presentacions corresponents a les jornades de transferència de coneixement del projecte SUROCAT.

 

MASTERCLASS DE SURO AMB BREAKING WINE 

L’ICSuro ha impartit una masterclass en directe sobre suro per a l’audiència de Breaking Wine de la mà de la tècnic del Cork Center Laboratory Gema Guerrero. La sessió ha començat amb una explicació sobre el suro, les seves propietats o la seva importància pel tapament i ha finalitzat amb una ronda de preguntes del públic.

 

EL SURO, AL CASAL D’ESTIU DE L’OPEN ACCESS WORKSHOP BCN

Col·laborem amb el Casal d’Estiu “El Territori com a Recurs” a TMDC, que organitza tallers que treballen els materials de proximitat com el suro. Hi destaca la presència dels dissenyadors Daniel Michalik o Cris Noguer.L’activitat ha aplegat una desena de persones i ha consistit en crear motllos amb baixa tecnologia a partir de granulat de suro per generar nous usos i estètiques del material.

 

VACANCES DEL 14/08 AL 20/08