‘Malvasia, una varietat recuperada i adaptada al canvi climàtic’, a debat en el Gastronomic Forum Barcelona

  • L’INCAVI organitza una ponència amb tast al voltant d’aquesta varietat recuperada amb èxit

En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 6 al 8 de novembre en el Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, l’INCAVI organitza una ponència amb tast que girarà al voltant de la recuperació de la malvasia, una de les varietats de raïm amb més trajectòria històrica de tot l’arc Mediterrani.

Sota el títol Malvasia, una varietat recuperada i adaptada al canvi climàtic, la sessió tindrà lloc dilluns 6 de novembre, a les 16:00h, a l’Espai Clima i Alimentació, i comptarà amb la participació d’Alba Gràcia Peñella, responsable del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, i Enric Bartra, investigador de l’INCAVI.

 

Sobre la malvasia

La malvasia de Sitges és una varietat que va estar en perill d’extingir-se a causa de la seva poca producció, sensibilitat a l’oïdi, i el creixement del turisme a la zona de cultiu. L’esforç col·lectiu ha permès recuperar-la i, actualment, ja hi ha més de 30 cellers que n’elaboren vins.

Es tracta d’una varietat que té una bona resistència al canvi climàtic, a més d’una llarga tradició cultural a Sitges i el seu entorn. La seva petjada documental i patrimonial ha deixat un rastre que permet estudiar-la i posar-la en valor. A Sitges, documentada ja al segle XV, va ser un dels vins més emblemàtics del territori català.

 

Els interessats han de confirmar assistència a comunicacio.incavi@gencat.cat