L’INCAVI i WSET s’uneixen per oferir nous recursos en línia destinats a millorar el coneixement del vi català

  • La nova sèrie educativa ‘Catalan Wine Series’ estarà disponible sota demanda al Global Events Hub de WSET i proporcionarà accés a tots els webinars sobre vi català produïts per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
  • La nova sèrie ajudarà a augmentar la consciència sobre la diversitat del paisatge de Catalunya i el seu patrimoni vitivinícola.

El Global Events Hub de WSET, allotjat al canal de YouTube de l’organització, proporciona webinars gratuïts i accessibles per a professionals i entusiastes del sector en totes les etapes del seu recorregut educatiu. El contingut ric i informatiu de la plataforma permet als estudiants de les qualificacions de WSET aprofundir els seus coneixements en una varietat de temes.

Aquesta nova sèrie permetrà als professionals i entusiastes del sector aprendre més sobre el vi català. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a l’associació amb WSET, una organització de la qual l’INCAVI n’és Silver Partner des de 2023.

Reconeixement internacional

Això representa un pas únic cap al reconeixement internacional del vi català. Amb aquesta sèrie de webinars, el vi català tindrà visibilitat al WSET Global Events Hub, amb accés per experts en begudes, professionals i entusiastes. Això ajudarà a promoure la consciència i el coneixement del sector vinícola de Catalunya.

La Directora General d’INCAVI, Alba Balcells, es va reunir amb el representant de WSET, Liam Scandrett, durant la fira Prowein a Düsseldorf a principis d’aquest any. Per a Balcells, la col·laboració amb WSET “representa un pas decisiu en la difusió internacional de la diversa varietat, paisatge i patrimoni territorial del vi català, així com un compromís ferm amb el creixement i desenvolupament del nostre sector vinícola local.”

La ‘Catalan Wine Series’ compta actualment amb un cicle de quatre webinars. El primer, d’una hora de durada, es titula “Els 10 conceptes més importants a conèixer sobre el vi català”. Després de contextualitzar la riquesa i varietat dels vins de Catalunya, es va aprofundir en la singularitat del vi català basant-se en les varietats més representatives, amb tres webinars sobre Garnatxa, Xarel·lo i Carinyena. Aquests webinars van comptar, en cada sessió, amb més de 350 participants registrats d’arreu del món.

D’aquesta manera, l’INCAVI continua treballant per destacar la riquesa i diversitat del sector vinícola de Catalunya, promovent el coneixement i la difusió del patrimoni vinícola català a nivell internacional, tal com reflecteix l’agenda estratègica #HorizonINCAVI2025. Al llarg del 2024, l’INCAVI està preparant dues sessions més per aprofundir en altres varietats representatives catalanes com el Trepat i la Malvasia de Sitges.

 

 

Sobre l’INCAVI

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) és un organisme autònom de la Generalitat de Catalunya creat l’any 1980. Té la consideració de Centre Públic d’Investigació al servei de l’activitat productiva vitícola i enològica nacional i té capacitat plena en matèria vitivinícola.

Les actuacions de l’INCAVI van des de la col·laboració amb els sectors productors de raïm, els elaboradors de vi, fins als mateixos consumidors finals.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi té com objectiu incentivar els vins de qualitat i fer-los més competitius de cara els mercats interiors i exteriors, impulsar la recerca, l’experimentació i la transferència de tecnologia, així com difondre el coneixement dels vins catalans, les Denominacions d’Origen i fomentar la cultura del vi.

Segueix-nos a X @incavicat i Instagram @incavi_cat

Sobre WSET

WSET (Wine & Spirit Education Trust) és el líder mundial en educació sobre begudes. Fundada el 1969, i reconeguda per l’òrgan adjudicador Ofqual, hem atorgat més de 1,5 milions de persones amb una qualificació des de la nostra creació. Els cursos estan oberts tant a professionals de la indústria com a entusiastes interessats, i es poden realitzar en quatre nivells, des d’un dia per a principiants fins al Diploma de nivell expert. Disponibles en més de 15 idiomes i en més de 70 països, les nostres qualificacions tenen una forta reputació mundial com l’estàndard de la indústria per al coneixement. En l’últim any acadèmic (2022/23), 143.000 candidats es van presentar a una qualificació de WSET. Segueix-nos a X @WSETglobal

L’accés a la Catalan Wine Series al Global Events Hub de WSET està disponible aquí:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBEyL8JWZDOtfER0Ne-avWOvGbHBXs39k