L’INCAVI es converteix en soci corporatiu del prestigiós programa formatiu internacional en vins WSET

  • Amb aquest acord es crea un programa específic per al vi català posant en valor la riquesa i diversitat vitivinícola de Catalunya

 

Fruit de mesos de treball entre l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i el Wine & Spirit Education Trust (WSET), l’INCAVI ha passat a formar part d’un dels més prestigiosos programes formatius en vins amb seu a Londres i delegació a tots els continents amb la finalitat de teixir aliances i promoure el coneixement i la divulgació dels vins catalans en la seva oferta formativa. A partir d’ara, doncs, l’INCAVI és soci de plata del WSET.

Amb aquesta aliança l’INCAVI ha aconseguit crear un programa específic per al vi català, posant en valor la riquesa i diversitat vitivinícola de Catalunya, el sistema de Denominacions d’Origen, les varietats locals, els territoris i paisatges, a banda de promoure un impuls del consum de les produccions catalanes i l’enoturisme  de Catalunya. Les sessions WSET del vi català es s’impartiran en els següents formats:

  • WSET Bitesize: sessions de nivell principiant de 30 minuts
  • Explorer: una immersió més profunda en regions i estils vinícoles
  • Competències per a la vida: continguts avançats centrats en el desenvolupament de coneixements i habilitats

 

A més, també hi haurà oportunitat d’impartir sessions exclusives per a la comunitat d’antics alumnes del Diploma de Nivell 4 en Vins de WSET.

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, considera que “aquest és un gran acord que permetrà que una de les millors escoles de formació del món tingui coneixement directe dels vins catalans, i això facilitarà la seva difusió internacional, l’exportació i la recomanació cap a l’enoturisme.”

 

WSET és una institució dedicada a la formació en vins reconeguda pel govern britànic, de gran prestigi i reputació mundial. Fundada l’any 1969, des de llavors s’ha posicionat en més de 60 països com un referent internacional en educació certificada per consumidors no coneixedors, aficionats i professionals del món del vi.

 

450 assistents d’arreu del món a una formació de la garnatxa amb WSET

Pel que fa l’àmbit de la promoció, entre les accions de l’estratègia #HoritzóINCAVI2025 per potenciar el reconeixement i divulgació del vi català i que tingui en compte els nous moments de consum i diferents públics amb activitats repartides al llarg del temps, un exemple és la col·laboració que ara enfortim amb Wine & Spirit Education Trust (WSET). La primera acció amb WSET va tenir lloc el setembre del 2022, quan es va celebrar un Event Hub dedicat a la garnatxa que va comptar amb l’assistència de 450 persones d’arreu del món.