L’INCAVI aporta solucions i estratègies per al sector vitivinícola en la 3a edició de la Wine Innovation Week

  • El primer dia, a l’Empordà, l’INCAVI ha participat a la taula rodona sobre els reptes i solucions actuals a les que s’enfronta la viticultura.
  • Demà, el WiW es trasllada al Penedès on es visita la seu de l’INCAVI per conèixer el multiplicador de llevats i el panell de tast.
  • Per acabar, divendres 5, la jornada se centra en la comunicació i des de l’INCAVI es presentarà el web Catalanwines.com, una eina col·laborativa de tot el sector per donar a conèixer el vi català arreu del món.

Des d’avui i fins el 5 d’abril se celebra la tercera edició de la setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya, organitzada per Innovi, i l’Institut Català de la Vinya i el Vi hi té una presència destacada en cadascuna de les 3 jornades centrades en un àmbit diferent: El primer dia viticultura, el segon enologia i el tercer comunicació. En la seva tercera edició, la WIW, que tracta sobre les Noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles, compta amb la participació de l’INCAVI en cadascuna de les tres jornades. El dia 3 d’abril la Wine Innovation Week s’ha traslladat a l’Empordà per visitar els cellers La vinyeta i Perelada on s’han fet demostracions d’aparells per a retenir aigua en el sòl, robots autoguiats, ulleres de realitat virtual per a millorar les operacions de poda, entre d’altres. Avui, experts i viticultors han exposat els reptes i solucions actuals a les que s’enfronta la viticultura. Per part de l’INCAVI, el cap del Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia, Xoán Elorduy, ha intervingut en la Taula rodona: Els reptes de la viticultura actual, de la sequera a la robotització traslladant tota l’aposta de l’Institut Català de la Vinya i el Vi amb les solucions als reptes del sector del vi actualment.

El dia 4 d’abril, el dia centrat en l’enologia, està programada una visita a l’INCAVI, per veure, d’una banda, el multiplicador de llevats autòctons i, de l’altra, aprendre la caracterització sensorial del panell de tast, de la mà de la seva responsable,Anna Gomis, i també amb la participació de les investigadores de l’Institut, Gemma Roca i Anna Puig.

Per acabar, el 5 d’abril, és el dia centrat en l’àmbit de la comunicació i tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès. A l’inici d’aquesta última jornada de la WIW, es farà una presentació de la plataforma Catalanwines.com, una eina col·laborativa de tot el sector del vi a Catalunya, per donar a conèixer arreu del món quins són els trets característics del vi català, la seva història, les seves varietats, el seu context i entorn, les denominacions d’origen i segells de qualitat, i que compta amb seccions dinàmiques que s’actualitzen amb les últimes novetats del sector i amb
una agenda d’activitats per als amants del vi. Aquesta presentació anirà a càrrec de l’Alba Gràcia, del Centre d’Interpretació de la Malvasia, i de la Laia González Potrony, responsable de comunicació de l’INCAVI.

Podeu consultar tot el programa a: https://www.wineinnovationweek.com/