L’ICSuro participa al Congrés Mundial de la Vinya i el Vi

La Fundació Institut Català del Suro ha participat al 44è Congrés Mundial de la Vinya i el Vi de l’Organització Internacional de la Vinya i el VI (OIV), que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Cadis del 5 al 7 de juny.

A nivell institucional, s’ha produït una trobada sectorial entre el Director General de l’OIV, Pau Roca, i el president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig. A la reunió s’ha parlat de com el sector surer pot ajudar al del vi en qüestió de sostenibilitat o d’interacció suro-vi i de com des de l’àmbit vitivinícola es pot donar suport al suro en matèria de comunicació, recerca o qualitat.

Per Joan J. Puig, “des del sector surer reivindiquem les bondats que el tap de suro aporta al vi en matèria de qualitat i sostenibilitat i treballem perquè des del sector vitivinícola se’ns percebi com un aliat natural, alhora que defensem les virtuts d’un consum responsable de vi”.

Des de l’OIV també han fet costat a l’Institut Català del Suro en matèria de reciclatge de taps de suro per al seu posterior aprofitament en projectes d’economia circular, ja que durant el congrés s’han col·locat urnes de recollida de taps per donar-los una segona vida.

Ponència tècnica sobre la interacció suro-vi

La doctora Patrícia Jové, cap de l’àrea de Recerca i Desenvolupament de la Fundació Institut Català del Suro, ha impartit una ponència sobre la contribució del suro al sector vitivinícola. A la conferència, ha compartit els resultats dels darrers estudis de permeabilitat a l’oxigen dels taps de suro o la recerca que s’està executant actualment per estudiar les aportacions del tap de suro als vins de tiratge. La sessió ha conclòs amb un exercici sensorial d’aromes positives que el tap de suro aporta als vins.