L’ACE-CEEC assisteix al Tast dels 11 vins guanyadors dels Premis Vinari

L’ACE-CEEC va assistir el dimarts 13 de desembre al tast dels onze vins guanyadors dels Premis Vinari, que va tenir lloc a Vins i Licors Grau de Palafurgell.

Enguany, coincidint amb la 10a edició del concurs, es va organitzar una jornada especial, el primer tast, únic i exclusiu dels onze vins que van rebre el premi a Millor Vi Català, recuperant fins i tot la mateixa anyada que va guanyar.

El tast va estar dirigit pel Sr. Ramon Roset, sommelier i director dels Premis Vinari i va comptar amb la participació dels cellers elaboradors.

Al final de la jornada, els mateixos cellers han votat en secret quin és, per a ells, el vi de la dècada, el que més els ha agradat. I el guanyador ha estat el Mas de la Rosa 2013 del celler Vall Llach.

Els 10 vins

Durant la jornada s’han pogut tastar aquests vins, en el següent ordre.

  • Cèrvoles Blanc 2016. Cérvoles Celler (DO Costers del Segre)

Un cupatge de macabeu de vinyes velles i chardonnay, que fa fermentació i criança en foudre de roure francès i que surt al mercat després de fer una criança d’entre sis i vuit mesos. A la Pobla de Cérvoles.

  • Cabrida 2020. Celler de Capçanes (DO Montsant)

El nom de Cabrida rememora les cabres hispàniques que durant anys van devastar finques abandonades de la zona del Priorat. Es tracta d’un monovarietal de garnatxa negra nascut en vinyes velles i que fa criança de 12 mesos en foudre de 3000 litres. A Capçanes.

  • Purgatori 2017. Família Torres (DO Costers del Segre)

Un homenatge als primers monjos que ja feien vi al celler fa molts anys. Es tracta d’un cupatge de garnatxa i carinyena que fa criança d’entre 15 i 18 mesos abans de sortir al mercat. A Juneda.

  • Ferrer Bobet 2016. Celler Ferrer Bobet (DOQ Priorat)

Cupatge de carinyena, garnatxa negra, sirà i cabernet sauvignon nascut en terres prioratines plantades en terrasses i costers de llicorella als voltants de Porrera. Fa criança en botes de roure francès durant 12 mesos.

  • Finca Butarós 2014. Celler Mas Llunes (DO Empordà)

Cupatge de carinyena (60%) i garnatxa negra (40%) que envelleix durant un any en botes de roure francès, i surt al mercat passats 3 anys en ampolla. Neix d’una vinya plantada a finals del segle XIX en terrenys pissarrosos. A Garriguella.

  • Turó de les Abelles 2013. Finca Viladellops (DO Penedès).

Cupatge de garnatxa negra (90%) i sirà (10%) procedent de vinyes del Massís del Garraf, nascudes sobre terrenys calcaris i amb presència de fòssils marins. A Viladellops.

  • Mas de la Rosa 2013. Celler Vall Llach (DOQ Priorat)

Un monovarietal de carinyena negra nascut en una finca de pendents impossibles, de llicorella adusta i insolació reverberant del sud. Fa criança en bota de roure amb torrat lleuger durant uns 16 mesos. És un Vi de Finca Qualificada. A Porrera.

  • Mil·lennium 2011, del Celler Clua (DO Terra Alta)

Cupatge de garnatxa negra (65%), cabernet sauvignon (20%) i sirà (15%). Neix de sòls argilencs i calcaris, tradicionals de la Terra Alta i molt pobres en matèria orgànica. Surt al mercat després de fer una criança de 12 mesos en roure francès, i d’un any en ampolla. A Vilalba dels Arcs

  • Vd’1.10 Vinyes d’Olivardots (DO Empordà)

Monovarietal de carinyena negra de les finques de la Vinya de l’Avi i el Roqué, sobre sòls de pissarra. Envelleix durant 16 mesos en botes de roure francès i s’embotella sense clarificar ni filtrar. A Capmany.

  • Garnatxa Solera. Celler Mas Llunes (DO Empordà)

Vi dolç elaborat amb garnatxa dolça que s’elabora de manera tradicional amb maceració prefermentativa del most amb les pells del raïm. Fermenta amb llevats autòctons.