La verema de la DO Tarragona finalitza amb reducció de la producció i una gran qualitat del raïm

La Denominació d’Origen Tarragona dona ja per finalitzada la seva verema 2023, i ho fa molt satisfeta per l’estat sanitari del raïm, que enguany ha estat especialment bo, tot i ser el gra una mica més petit de l’habitual. La baixada de les temperatures en el moment més àlgid de la verema, tot just a principis de setembre, va ajudar també a equilibrar el grau i l’acidesa, garantint així aquesta bona qualitat del raïm.

Pel que fa a la producció, enguany hi ha hagut una disminució global al voltant del 30%, tot i que ha estat molt irregular a les diferents zones que conformen la DO. Aquesta reducció de la producció ha estat a conseqüència de les altes temperatures i la important sequera que ha patit el territori, especialment el Camp de Tarragona. En el cas de la Ribera d’Ebre, gràcies al riu i al reg de suport, la disminució ha estat una mica menys acusada.

En total, a la DO Tarragona s’han veremat més de 2 milions i mig de quilos de raïm, dels quals, el 82% correspon a varietats blanques: poc més de 2 milions de quilos. Dins les varietats blanques, el macabeu, amb un 70% del total i 1 milió i mig de quilos, és la varietat predominant, consolidant-se així com a la varietat emblema de la DO Tarragona.

Entre les varietats negres (prop dels 500.000 quilos), destaquen l’ull de llebre, amb 124.000 quilos i la garnatxa negra amb 96.000.