La DO Terra Alta marida les Jornades del Llagostí de la Ràpita

El passat 11 de novembre va arrencar la vigèsima edició de les tradicionals Jornades Gastronòmiques del Llagostí, a La Ràpita. I com no podia ser d’una altra manera, els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta seran els
encarregats de maridar els menús que els nou restaurants de la localitat prepararan per a l’ocasió.

Aquells que vulguin aprofitar l’ocasió per tastar la cuina marinera de la localitat i maridar-la amb les garnatxes blanques de la DO Terra Alta, podran fer-ho al llarg de tot un mes, fins a l’11 de desembre. Als restaurants participants trobaran
propostes gastronòmiques més tradicionals i d’altres més innovadores com ara brioix amb mantega de llagostí i salsa holandesa, crema de llagostí amb espuma de patata i trufa, fideus seixats de llagostins i galeres, tartar de llagostí amb fumet dels seus caps i aire de yuzu, o llagostins amb fils de kataffi.

El llagostí és el crustaci més preuat i emblemàtic de La Ràpita, i amb aquestes jornades es busca apropar al públic aquest producte quilòmetre 0 i identitari de la localitat, i maridar-lo amb els vins de la DO Terra Alta, el celler de les Terres de l’Ebre per excel·lència.