La DO Pla de Bages tanca amb èxit l’edició rècord de la Barcelona Wine Week

  • Una edició consolidada que assoleix rècord d’expositors i planteja ampliar l’espai.
  • Distribuïdors i premsa nacional i internacional visiten els cellers del Bages per conèixer propostes singulars.

 

La Denominació d’Origen Pla de Bages ha tornat a tenir presència a la quarta edició de la Barcelona Wine Week amb la representació de nou cellers. Més d’un 50% dels cellers del territori aposten per la projecció dels vins del Bages al món. Aquests són: Abadal, Les Acàcies, Sanmartí, Exibis, Grau i Grau, Més Que Paraules, Oller del Mas, Entrebosc i Collbaix.

Durant els tres dies hi ha hagut visites de distribuïdors nacionals i internacionals amb qui s’han establert contactes i acords de valor.

Una comissió de 5 membres de diferents mitjans especialitzats de premsa internacional van visitar els estands dels cellers del Bages. Aquestes trobades van ser organitzades per l’Organització Internacional del Vi (OIV) i l’Associació Vinícola Catalana (AVC). Durant les visites van poder conèixer les varietats més atractives i distintives de la DO com la picapoll i la mandó, així com la singularitat del territori i les propostes d’enoturisme de la Ruta del vi.

Dins el programa d’activitats de la Fira, cal destacar la participació de l’enòleg d’Abadal, Miquel Palau a la jornada titulada Antics cups, vinificant la història, en la que a través d’un tast de vins es van donar a conèixer maneres singulars d’elaborar vins en tines antigues de segles passats.

La fira ha tingut lloc durant els dies 5, 6 i 7 de febrer amb xifres rècord i un 15% més d’expositors i d’espai que l’any passat amb només tres edicions precedents. Una edició totalment consolidada que es planteja ampliar horitzons cap a un espai més ampli que inclogui dos pavellons.

S’han reunit 952 cellers de 73 denominacions d’origen espanyoles en una cita indispensable pel sector vitivinícola del país que també inclou els compradors nacionals i importadors de tot el món, al voltant de 20.000 visitants han passat per la fira durant els tres dies. Amb més de 70 ponències i tastos dirigits per experts han analitzat els imminents desafiaments d’un sector clau per a l’economia espanyola.