La DO Catalunya se suma al dia “Movimiento Vino DO”

Fins a 35 denominacions d’origen del vi de l’Estat, entre elles la Denominació d’Origen Catalunya, organitzen un brindis col·lectiu i simultani a llocs emblemàtics dels seus respectius territoris. L’objectiu és apropar el concepte Denominació d’Origen al consumidor, destacar-ne els valors que hi ha al darrere i difondre per què les DO es consideren eines de sostenibilitat als seus territoris.

Celebrar, difondre i reivindicar són els objectius del Día Movimiento Vino DO, una acció que va néixer l’any 2017 i que enguany celebra la seva sisena edició sota el lema “Denominacions d’Origen, territoris sostenibles”. Després de dos anys adaptada al format online, el proper 22 d’octubre la festa torna a la presencialitat amb més participació que mai: 35 denominacions d’origen, superantles 29 de la darrera edició presencial, el 2019. Les DO participants organitzaran diferents activitats al seu territori, amb un brindis col·lectiu i simultani com a acte central, a les 13:30h.

La DO Catalunya se suma enguany amb una acció a les xarxes socials, i sortejarà 3 lots de vi entre totes les persones que durant el dissabte 22 d’octubre publiquin la seva foto brindant amb un vi DO Catalunya i el hashtag #DiaMovimientoVinoDO.

El Día Movimiento Vino DO té molt de festiu i molt de reivindicatiu. I és que es tracta d’una acció per celebrar que, en molts territoris de l’Estat, des de fa dècades, els viticultors, les viticultores i els cellers es van unir per decidir com protegir un patrimoni col·lectiu. Es va fer en forma de condicions naturals i d’un saber fer local i contrastat al llarg del temps que fa que els raïms i els vins de les seves zones siguin únics i diferents de la resta, i tinguin una qualitat reconeguda vinculada a un origen concret.

Alhora, ens trobem davant d’una iniciativa que enguany se centra també a reivindicar que, des del seu naixement, les denominacions d’origen han demostrat ser eines de sostenibilitat als seus territoris. Constitueixen una palanca de canvi i han demostrat la seva resiliència i la seva capacitat d’adaptació al llarg dels anys a base d’intel·ligència col·lectiva i d’assumir compromisos i responsabilitats que contribueixen a fer més forts i dinàmics els seus territoris i la seva gent.

Les 35 denominacions d’origen participants en aquesta sisena edició són: Alacant, Almansa, Arabako Txakolina, Arlanza, Binissalem, Bizkaiko Txakolina, Bullas, Calatayud, Camp de Borja, Carinyena, Catalunya, Getariako Txakolina, Cigars, Comtat de Huelva, Jumilla, La Manxa, Lanzarote, Lleó, Màlaga, Monterrei, Montilla-Morils, Navarra, Pla i Llevant, Ries Baixes, Ribeira Sacara, Ribera del Guadiana, Rioja, Roda, Serres de Màlaga, Tacoronte-Acentejo, Toro, Uclés, Utiel-Requena, Iecla i Vins de Madrid.