Josep Lluís Bonet i M. Rosa Blanch, al jurat del 22è premi d’enologia Jaume Ciurana de la URV

Josep Lluís Bonet, president de la Cambra de Comerç d’Espanya, i M. Rosa Blanch, presidenta de la DO Tarragona, han estat escollits per formar part del jurat del 22è Premi d’Enologia Jaume Ciurana, que convoca la Universitat Rovira i Virgili amb el patrocini de la consultoria vitivinícola Rius&Rius. Se sumaran així als membres de caràcter fix que cada any integren el jurat: el fill de Jaume Ciurana, que exerceix de president, Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, i Sara Rius, com a representant de R&R.

 

Josep Lluís Bonet, doctor en Dret cum laude per la Universitat de Barcelona i premi extraordinari en el doctorat, ha estat durant 49 anys professor d’economia política i hisenda pública. En el món de l’empresa, des del seu nomenament l’any 1966 com a director comercial de Freixenet, ha participat directament en el creixement i l’expansió del grup fins arribar a la seva presidència el 1999. Actualment ocupa el càrrec de president d’honor i des de 2014 és president de la Cambra de Comerç d’Espanya, que té per finalitat la representació, promoció i defensa dels interessos generals de les empreses tant a nivell nacional com internacional.

M. Rosa Blanch, llicenciada en ciències químiques per la UB i formada en enologia a l’escola d’Agricultura, és la segona generació de Cellers Blanch, a Puigpelat. Un celler els orígens agrícoles del qual es remunten a més de 300 anys d’història i que ha anat evolucionant fins al dia d’avui, focalitzant-se en la producció ecològica i de màxima qualitat.

 

La deliberació del jurat i el lliurament del premi Jaume Ciurana es duran a terme aquest dilluns 23 d’octubre a la seu de la Facultat d’Enologia de la URV i clourà amb una conferència magistral a càrrec de Josep Lluís Bonet.

Amb aquesta 22a edició, R&R referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitàri com a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament, el creixement i la millora econòmica i social del sector vitivinícola.