Ja us podeu inscriure a la xerrada de la verema!

Us informem que tal com anem fent en els últims anys, el dia 31 de gener a les 18 hores celebrarem la Xerrada de la Verema, enguany serà de manera presencial a Caves J. Hill, S.L. (carrer de la Bonavista, 2, 08734 Moja).

Els col·legiats i associats interessats en participar, podeu inscriure-us enviant un correu ace@enolegs.cat o trucant al 938912550. La inscripció és gratuïta.

 

En aquesta edició parlarem una mica de tot, de com ha anat la collita, la influència de la sequera i les seves conseqüències, els vins que n’han sortit, les seves característiques, les seves dificultats en fermentacions, en malolàctiques, clarificacions o estabilitats proteiques o tartàriques.

Per enriquir el diàleg amb una visió àmplia i fonamentada seguirem l’ordre següent, primer hi haurà una exposició de com ha anat en general la verema a tot Catalunya elaborada pels associats tècnics de l’INCAVI, a partir de les dades de produccions per varietats, climatologia, començament de verema…, comparatives amb altres anys, etc. Tot seguit anirem desgranant les diferents DO’s, però seguint un ordre general que seria:

• Producció (dintre d’aquest apartat hi podem destacar aquelles incidències com són la sequera, les plagues, tant fitosanitàries com de senglars o cabirols).

• Sanitat (vindria lligada amb la producció i amb la incidència de les plagues).

• Maduració (dates de verema, primerenca o tardana, nivells de maduració).

• Qualitat dels vins obtinguts (a nivell aromàtic i gustatiu, també incidències en l’elaboració, com pot ser fermentacions difícils o no FML, clarificacions, estabilitat tartàrica, ets).

És una bona experiència per tenir un coneixement de primera mà de la verema de tot Catalunya. Esperem que ens hi pugueu acompanyar.

Un cop acabada la xerrada, se servirà un aperitiu de productes locals maridat amb excel·lents vins i caves Hill avalats amb premis de prestigi.