Família Torres, entre les marques de vi més admirades del món segons Drinks International

Família Torres continua sent considerada una de les marques de vi més admirades del món pels professionals del sector, segons la llista que publica cada any la prestigiosa revista britànica Drinks International. El celler familiar del Penedès s’ha situat aquest any en la quarta posició del rànquing mundial, sent el primer espanyol i segon europeu. En les 13 edicions de ‘The World’s Most Admired Wine Brands’, Família Torres s’ha mantingut entre les quatre primeres posicions i ha encapçalat el rànquing mundial en sis ocasions.

Aquesta llista s’elabora a partir d’una enquesta realitzada a més d’un centenar de professionals del sector del vi de tot el món, en la que designen les cinc marques que més admiren tenint en compte factors com la qualitat i la consistència, la relació qualitat-preu i la solidesa de la marca.

Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, agraeix als professionals del sector aquest reconeixement: “És una gran satisfacció per a nosaltres que els professionals continuïn escollint-nos any rere any com una de les marques de vi que més admiren. És un reconeixement a la perseverança, dedicació i compromís de tot l’equip, distribuïdors i membres de la família”.

Família Torres es focalitza actualment en l’elaboració de vins procedents de vinyes singulars i finques històriques, en la recuperació de varietats ancestrals i en la viticultura regenerativa per fer front a l’emergència climàtica.

Entre els projectes del 2022, destaquen el llançament del primer vi elaborat amb la varietat ancestral Pirene, procedent de la finca de Sant Miquel de Tremp, a 950 metres d’alçada. Aquest vi s’afegeix als que ja elabora el celler amb varietats ancestrals recuperades, com Grans Muralles (DO Conca de Barberà), Forcada (DO Penedès) i Clos Ancestral (DO Penedès).

També destaca la consolidació del projecte de Família Torres a la denominació d’origen Rías Baixas amb l’adquisició d’un nou celler destinat a l’elaboració del seu albariño Pazo das Bruxas, que produeix des del 2012. En aquesta regió compta, a més a més, amb l’històric Pazo Torre Penelas, amb les seves 6 hectàrees de vinya, on elabora Blanco Granito, el primer vi vinificat i criat en depòsits de granit.

Família Torres continua amb els seus esforços per reduir la seva petjada de carboni gràcies a l’ús d’energies renovables, mesures d’eficiència energètica, reducció del pes de les ampolles i mobilitat sostenible, entre d’altres. L’adopció de la viticultura regenerativa ha suposat un pas més en aquest compromís ambiental, ja que és un tipus de viticultura que permet, no només recuperar la vida dels sòls i fomentar la biodiversitat, sinó també capturar i fixar el CO2 atmosfèric. El celler ja ha transformat més de 400 hectàrees de vinya ecològica a Catalunya i el seu objectiu és implementar la regenerativa en la totalitat de les seves vinyes en els propers anys.

Llegeix el rànquing The World’s Most Admired Wine Brands 2023 aquí.