Experiència en l’aplicació d’estratègies alternatives per al control eficaç de la podridura grisa del raïm causada pel fong Botrytis cinerea.

 

 

 

 

 

 

 

El projecte “Estratègies alternatives a l’ús de fungicides de síntesi per al control de Botrytis al cultiu de la vinya”, dins del marc de la convocatòria “Ajut a les activitats de demostració” del DACAAR, defineix diferents estratègies de tractaments per combatre la malaltia fúngica de la podridura grisa, coneguda també com a Botrytis cinerea.

Les estratègies plantejades es basen en l’aplicació de diferents agents de biocontrol i/o productes naturals, disponibles actualment en el mercat i aptes per a viticultura ecològica, i també de la tècnica de desfullat parcial com a pràctica cultural sobre la coberta vegetal. Pel que l’objectiu d’aquest projecte és demostrar l’efectivitat en camp d’aquestes estratègies.

S’ha dut a terme dos experiències en zones que es caracteritzen per una alta pressió de la malaltia. En aquesta jornada s’explicarà les principals causes que propicien l’aparició de la malaltia i els resultats preliminars obtinguts de les experiències.

Programa

10.00 h  Benvinguda i presentació de la jornada.
Eloi Montcada, Clúster Manager d’INNOVI

10.05 h  Introducció de la problemàtica de la malaltia, principals causes de la seva aparició i mètodes actuals per combatre-ho.
Sr. Lluis Coll, responsable tècnic de viticultura a Vallformosa i tècnic de l’Associació de defensa vegetal.

10.25 h  Descripció de les estratègies alternatives als fungicides de síntesis i resultats de les experiències.
Sr. Josep Maria Torné, responsable de viticultura de VITEC.
– Resultats dels assaigs de botrytis al pla de manlleu
Sr. Lluis Coll, responsable tècnic de viticultura a Vallformosa i tècnic de l’Associació de defensa vegetal.

11.15h  Torn obert de preguntes.

11.30h  Cloenda de la jornada.

Inscripció