Vistes de navegació

Navegació de visualitzacions Esdeveniment

Avui

Infraestructures compartides per productors agroalimentaris

Presentació Al llarg d’aquesta jornada, es pretén donar a conèixer els obradors compartits, el seu funcionament i l’encaix amb les necessitats del sector agroalimentari. A la provincia de Lleida cal fomentar la transformació en el lloc de producció i a la vegada incentivar la creació de sinèrgies entre els diferents productors/es agrolimentaris/àries. La jornada finalitzarà […]

Com establir la data de consum preferent en aliments no peribles per a prevenir el malbaratament alimentari?

Presentació A la UE s’estima que, anualment, es malbaraten 58 milions d’aliments a l’any, segons dades de l’Eurostat. D’aquesta xifra, el 10% està associat a errors en l’establiment de les dades de marcatge dels aliments i la confusió i mala interpretació d’aquesta per part de les persones consumidores. Aquesta jornada té com a objectiu presentar […]

Festa de la Verema de la DO Tarragona

La Denominació d’Origen Tarragona organitza els pròxims a finals de setembre i principis d’octubre una nova edició de la seva Festa de la Verema amb l’objectiu de promocionar la seva Ruta del Vi i oferir als visitants l’oportunitat de gaudir dels seus vins i el seu territori mitjançant diverses propostes enoturístiques. Els caps de setmana triats en aquesta ocasió […]

Fira Agrària de Sant Miquel “Producció Agrària Sostenible a Catalunya”

Presentació El món ha de fer front a desafiaments urgents com ara el canvi climàtic i la degradació del medi ambient. Davant d’aquesta problemàtica, el DACC impulsa la Producció Agrària Sostenible, la qual vol valorar la feina ben feta de les explotacions que s'esforcen per assolir nous reptes en matèria de sostenibilitat. Fent compatibles la […]

Fira Agrària de Sant Miquel “Tendències de futur en la producció i el consum d’aliments”

Presentació A nivell europeu el sector de l’alimentació, des de la producció fins al consum, està canviant ràpidament. El consum està patint els efectes d’inflació molt elevada que altera els hàbits a l’hora de consumir-los; la producció també està patint els efectes inflacionistes dels principals inputs (energia, adobs, mà d’obra) combinats amb canvis en la […]

Contingut efectiu d’envasos

Presentació Alguns equips, com els de control de pes, són d’ús generalitzat a quasi totes les organitzacions, mentre que altres són específics segons l’activitat. En tot cas, cal establir unes pautes per a la seva gestió. Aquestes pautes les pot definir el propi operador segons el seu criteri d’anàlisis del risc o, en alguns casos, […]

BxCat Alimentació

Benvolguts col·legiats, benvolgudes col·legiades, Des del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) ens han fet arribar informació d’un esdeveniment que pot ser del vostre interès. Es tracta del BxCat Alimentació, una jornada dedicada a la innovació tecnològica en el sector agroalimentari, i en concret a l'aplicació de la tecnologia blockchain en aquest àmbit. L'esdeveniment tindrà lloc […]

VITEFF

VITeff és l'únic Saló Internacional de Tecnologia del Vi Escumós. Passa cada dos anys després de la verema. Va ser organitzat per la Cambra de Comerç del Marne fins al 2019 i ara està gestionat per EFFEVENT.   Tota la informació a www.viteff.com

Els vins de la DO Montsant mariden un any més el Festival Terrer

Ja està en marxa una nova edició del Festival Terrer al Priorat. Es tracta de la setena edició d’aquest esdeveniment cultural que uneix paisatge, cultura i vi, apostant per la sostenibilitat, el patrimoni i el territori, i que omple la comarca fins al mes de desembre de concerts que van des del petit format fins a altres destinats […]

Français de base pour la viticulture Modalitat a distància (16/10 – 30/11 2023)

Al món del vi i l’enoturisme, és necessari poder desenvolupar-se amb familiaritat en francès. Aquest curs està pensat per millorar les aptituds lingüístiques i vocabulari tècnic en llengua francesa, i tractarà aspectes de la vinya, les tasques de manteniment i el terroir que influeix i caracteritza el vi d’un territori. Aquest curs està dirigit a professionals del sector amb coneixements de francès (mínim […]

La URV organitza a Reus una nova edició del cicle de divulgació científica “La ciència del vi”

Les nou sessions mensuals de què consta l’esdeveniment inclouen una xerrada sobre el món del vi per part d’investigadors i investigadores de diferents disciplines científiques i el tast de dos vins de la DO Montsant El paper del vi a l’antiguitat, els criteris per fer un bon maridatge, l’herència que van deixar grecs i romans, […]

Descobreix el nou espai d’innovació disruptiva de la indústria alimentària

L’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA de Monells treballa amb i pel sector agroalimentari que ha de respondre a les demandes i necessitats d’un mercat condicionat per consumidors cada vegada més informats i empoderats, conscienciats amb la salut, compromesos amb el medi ambient i les implicacions socioeconòmiques del sistema alimentari. El sector agroalimentari està experimentant una […]