Un producte històric del celler sadurninenc
Caves Blancher torna a comercialitzar la darrera reserva que va embotellar la seva con fundadora, Teresa Blancher. Es tracta del vi escumós més longeu del mercat que data de l’any 1975. Aquell any Teresa Blancher va decidir reservar fins a 2.070 ampolles del Carbó Capdevi la Reserva de la finca familiar Can Canjon, ubicada a Teià (Maresme). El 1999, la família Carbó Capdevila va comercialitzar per primera vegada les 2.070 ampolles de l’anyada de 1975, que van estar al mercat fins el 2003. Aleshores en van quedar 307 pendents de venda i, ara, la família ha apostat per tornar a posar-les al mercat a un preu de 250 euros l’ampolla.
Les ampolles només es poden adquirir sota demanda. Aquest predecessor del cava està elaborat amb una base de xarel.lo de Teià i amb macabeu i pare llada del Penedès. Ha estat conservat a les caves de Teià. Inicialment es va comercialitzar amb un estoig metàl.lic. Causa perplexitat la seva capacitat de conservació.