El premi d’enologia Jaume Ciurana enceta la 22a edició

La publicació de les bases de la 22a edició del premi d’enologia Jaume Ciurana ha posat en marxa la presentació de candidatures per optar a aquest guardó que convoca la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb el patrocini de la consultoria vitivinícola Rius & Rius Assessors (R&R).

Des de la seva creació el nom del certamen ha volgut ser un clar homenatge a la figura de Jaume Ciurana i Galceram, un dels enòlegs catalans més rellevants per la seva tasca d’investigació i divulgació dels vins i caves del nostre país, mèrits que el van portar a ser el primer director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

El premi, dotat amb 3000 euros, pretén fomentar l’estudi, l’aprofundiment, la recerca i el coneixement de les disciplines pròpies de la Facultat d’enologia de la URV i poden optar-hi tots els alumnes del Grau d’Enologia que hagin finalitzat els estudis el curs 2022-2023. Com a criteris es valorarà l’espedient acadèmic ponderat (50%), el currículum dels candidats (20%) i un informe elaborat per la Comissió d’Ensenyament d’Enologia de la facultat (15%).

El candidat, a més, haurà de presentar un projecte professional (15%) en el qual haurà de detallar les seves expectatives en un futur pròxim i, eventualment, com utilitzaria la dotació del premi.

 

El jurat està presidit per Jaume Ciurana i Llevadot, fill de qui ostenta el nom del premi, juntament amb el degà de la Facultat d’Enologia i un directiu de R&R, a qui acompanyen de forma rotativa dos membres convidats per a cadascuna de les parts (organització i patrocini) en base a la seva trajecòria personal i professional.

La deliberació del jurat i lliurament del premi están previstos per a la segona quinzena d’octubre a la Facultat d’Enologia de la URV.

El premi Jaume Ciurana és una mostra de la visió de R&R qui, com a empresa especialitzada en el món vitivinícola, reverteix en iniciatives al voltant de la formació, la transferència de coneixement i la col·laboració amb organismes, entitats i institucions un sector de pes en el conjunt de l’economia catalana i, a la vegada, constatar les sinergies que pot generar el binomi universitat-empresa.