Divendres DiVins i Festival En Viu: Celebrem l’art, la música i el vi a Tarragona

Divendres DiVins torna un any més a la Denominació d’Origen Tarragona en la seva 8a edició. Aquest any, l’event ret homenatge a l’arquitecte Cèsar Martinell, commemorant els 50 anys de la seva mort. El lloc escollit per a la celebració és el Celler Cooperatiu de Nulles, obra de Martinell de 1917. Aquesta obra és considerada una de les Catedrals del Vi i és un dels màxims exponents del moviment modernista.

La cita serà el pròxim divendres 7 de juliol, a les 19:30 h, al Celler Cooperatiu de Nulles. Durant la vetllada, gaudirem de la música del grup The Manouches, una de les bandes de gypsy jazz de referència, i els vins de la Denominació d’Origen Tarragona, que faran de fil conductor durant la vetllada.

El cicle Divendres DiVins va néixer fa set anys amb l’objectiu de valorar i potenciar els espais patrimonials, els vins de les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona i els artistes del territori. L’event compta amb l’organització dels Serveis Territorials de Cultura del Camp de Tarragona i la col·laboració dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Generalitat i l’INCAVI.

Però aquest no és l’únic esdeveniment vinícola destacat a Tarragona aquest estiu. El 18 de juliol, i fins divendres 21, torna a Valls una nova edició del festival En Viu. Durant quatre nits, podrem gaudir de propostes musicals de diferents estils i maridar-les amb els vins de la DO Tarragona. El festival se celebrarà cada vespre a partir de les 22:00 h al Claustre del Convent del Carme.

El festival En Viu arrencarà el dimarts 18 amb l’acordionista Carles Belda i la seva proposta tradifolk al més pur estil caribeny. Dimecres 19 serà el torn del jazz de la mà del trio conformat per la cantant Marian Barahona, l’harmonista Will Galison i el guitarrista brasiler Frederico Vannini. Dijous 20, la música anirà a càrrec de l’artista Cris Juanico i el seu particular homenatge a Menorca, i divendres 21 serà el torn de la tarragonina Anna d’Ivori, que posarà el punt final a aquest cicle amb el seu nou treball, Ales de paper.

Els vins de la DO Tarragona seran els encarregats de maridar cada una de les jornades, amb una copa de benvinguda i un tast de vins el divendres.