Col·laboració R&R i Tinsa en la tramitació d’ajuts al sector vitivinícola

Des fa una colla d’anys ambdues entitats ja venen col·laborant, des del seu posicionament de “Socis Col·laboradors” de la FEV (Federación Española del Vino) sempre a la recerca de la generació de sinergies profitoses del Sector Vitivinícola.

Aquesta col·laboració neix en el marc de l’aprovació del RD 905/2022 que estableix les bases reguladores per a la nova Intervenció Sectorial Vitivinícola que permet, als viticultors, accedir als ajuts (amb fons europeus) establerts a l’efecte: Inversions per a les instal·lacions de transformació i infrastructures vitivinícoles i comercialització, per tal d’adaptar-se a les noves exigències mediambientals i de lluita contra el canvi climàtic que formen part dels objectius estratègics de la Política Agrícola Comuna (PAC) pel període 2023 – 2027.

Tal i com estava anunciat el passat 31 de març finalitzarà el termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a la primera convocatòria d’aquesta línia especial d’ajuts de suport al Sector Vitivinícola. De forma immediata, el dia 1 d’abril, quedà obert el termini per a noves presentacions, i que finalitzarà el proper 31 de gener de 2024.

La tramitació dels expedients a incrementat notòriament el seu grau d’exigència i control per part de les Administracions actuants, tot i així, aquesta línia d’ajuts (amb fons europeus) continua essent una molt bona oportunitat pels operadors del Sector Vitivinícola que tinguin previstes inversions a curt o mig termini.

La col·laboració R&R – Tinsa pretén facilitar les tramitacions quan aquestes requereixin un informe tècnic sobre finques i/o edificacions, processos de regularització patrimonial i informes sobre eficiència energètica. Cal tenir present que Tinsa s’ha consolidat com una plataforma internacional i diversificada, líder en valoracions i assessorament per a múltiples finalitats (hipotecàries, herències, registres comptables). Tinsa és actualment el major grup europeu de valoracions i taxacions de tot tipus d’actius.

Aquesta col·laboració va prendre forma arrel d’una visita i reunió de treball entre la Direcció de  R&R (Miquel i Sara Rius) a la seu de Tinsa a Madrid, on van ser atesos pel Responsable del Sector Vitivinícola de l’Entitat, Javier Rondán, i pel Director de Negoci del Grup Tinsa, Daniel Moreno.

Recordem que R&R acumula una llarga trajectòria treballant per facilitar als cellers i caves la planificació, gestió i tramitació d’aquests tipus d’ajuts, amb un dels millors balanços del Sector tant pel nombre d’expedients cursats, com per l’alt percentatge d’aprovacions aconseguides.