Celebrada la cinquena sessió del taller de tast amb varietats PIWI

Celebrada la cinquena sessió del taller de tast amb varietats PIWI

El passat dimarts dia 13 de maig va tenir lloc a  Juvé & Camps la cinquena sessió del taller de tast.

En aquesta ocasió, la sessió es va dedicar a l’estudi de Vins de varietats PIWI, una línia de recerca i desenvolupament cada cop més rellevant.

La jornada va anar a càrrec de Vicent Vila, delegat comercial d’Agromillora, qui va conduir la sessió presentant les varietats PIWI desenvolupades per Vivai Cooperativi Rauscedo (VCR). Vila va exposar l’estat de l’art sobre aquestes varietats, els avenços assolits tant en viníferes com en la nova línia de portaempelts en la que treballen.

Els participants van poder tastar vins elaborats amb aquestes varietats de la mà de Mauro Pizzuto, cap d’àrea d’exportació de VCR. Després de molts anys d’investigació, de moltes hores de treball, els assistents van poder comprovar que les varietats PIWI ja són una realitat. A partir de varietats com Soreli, Sauvignon Kretos o Cabernet Volos s’obtenen vins amb qualitats organolèptiques interessants. Veurem plantacions d’aquestes varietats en un futur proper?

La inscripció d’aquestes varietats en els registres vitícoles és lenta, el sector del vi és molt tradicional però, la possibilitat de treballar la vinya amb una pressió molt baixa de Mildiu i Oïdi és una raó de pes per a decantar la balança.

Segons Pizzuto, regions com el Veneto amb força pressió de malalties fúngiques, han autoritzat aquestes varietats i tenen les primeres hectàrees plantades. Caldrà estar amatents.