Balanç molt positiu de la tercera edició de la Setmana del Vi Català

Durant tota la setmana s’han pogut gaudir de més de 150 activitats arreu de Catalunya

·       Enguany s’ha posat l’accent en la cultura i el vi amb actes com el ViViVi, o el Most Festival Internacional de Cinema del Vi

·       Els tastos dirigits a públic professional en el marc del Gastronomic Forum s’han omplert tots els dies

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’INCAVI, ha fet un balanç molt positiu de la Setmana del Vi Català que ha tingut lloc del 4 al 13 de novembre, consolidant-se com una de les cites clau del món del vi a Catalunya. “És la festa anual dels vins catalans, una proposta diversa per gaudir dels vins, les vinyes i la seva cultura on tothom hi ha trobat la seva activitat”, ha remarcat la directora, Alba Balcells.

Durant aquesta setmana s’ha pogut gaudir d’una programació molt completa i diversa, amb més de 150 activitats, distribuïdes per tot Catalunya i dirigides tant a públic professional, com a consumidors i persones interessades en el món del vi amb la voluntat de difondre la cultura del vi i els vins que s’elaboren al nostre país. Es tracta d’un projecte col·laboratiu fruit de les propostes dutes a terme per cellers, botigues, restaurants, DO, entre d’altres. Entre les activitats curioses, hi ha hagut des d’un tast de vins dins d’un avenc amb setze metres de fondària, a sessions fotogràfiques entre vinyes, a escape rooms, entre d’altres. També descomptes en restaurants i botigues de vins, sessions de tast i de maridatge, fires, etc. Amb el paraigües de la Setmana del Vi Català també s’ha celebrat el Tapantoni, al Barri de Sant Antoni de Barcelona o la Setmana de la Malvasia de Sitges o el Congrés dels Enòlegs de Catalunya, entre d’altres.

La cultura ha estat també un dels pilars d’aquesta Setmana del Vi Català on, per exemple, es va poder gaudir d’una proposta única que vincula de forma sensorial la música amb el vi de la mà de la sommelier Clara Antúnez, un violí i una viola. L’acte va tenir lloc en una antiga vaqueria del barri de Gràcia actualment adaptada per dur-hi a terme concerts. Hi van assistir periodistes del món del vi i del sector cultural. També en l’àmbit cultural, enguany el Most Festival es va incloure dins de la Setmana del Vi Català, mostrant les principals obres cinematogràfiques vinculades a la vinya i el vi que s’han projectat a Vilafranca del Penedès i en diferents cellers del Penedès.

Activitats per públic professional

La Setmana del Vi Català també ha comptat amb una part dirigida a públic professional que va tenir lloc en el marc del Gastronomic Forum de Barcelona, els dies 7, 8 i 9 de novembre. Per una banda, el Showroom del Vi Català, amb 32 cellers catalans que van mostrar les seves novetats a restauradors i distribuïdors de vins, i, per l’altra, l’Aula de la Setmana del Vi Català amb ponències i tastos com la gravació del programa Tast Vertical de l’escriptora Empar Moliner i el periodista Ramon Francàs, o la presentació de les dades clau de la presència de cellers catalans a les xarxes socials. Els tastos han assolit l’aforament complet cada dia: una masterclass de la DO Cava conduït per Sílvia Cullell, un recorregut pels set paisatges de la DO Costers del Segre amb el sommelier Jordi Martínez i les varietats de la DO Pla de Bages de la mà del seu president, Joan Soler. També s’ha presentat el projecte Biodiversitat que posa de relleu la relació del paisatge botànic de les vinyes amb les aromes del vi, en un tast conduït per l’investigador de l’INCAVI, Enric Bartra.

La Setmana del Vi Català també ha donat inici a la gira del Vi Novell que aquests propers dies portarà el vi novell a través de la Wine Truck per diferents poblacions catalanes i que culminarà el proper 10 de desembre a Barcelona, al Palau Robert.

setmana del vi català