Alba Balcells i Pere Campos, al jurat del XXIè Premi d’Enologia Jaume Ciurana

El Premi d’Enologia Jaume Ciurana incorpora cada any dos nous membres al jurat, que acompanyen els que en formen part amb caràcter fix: el fill de Jaume Ciurana, que n’és president; Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, i Sara Rius, com a representant de la consultoria Rius&Rius, patrocinadora del premi.

Per a aquesta XXIa edició, els nous membres del jurat que ha proposat la URV i Rius&Rius són Alba Balcells i Pere Campos. Balcells és la directora general de l’INCAVI. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (UPF), especialitzada en gestió i administracions públiques, màster en Participació i Polítiques Locals (UAB) i compta amb els tres certificats internacionals de coneixement del vi i dels seus processos d’elaboració de ‘Wine & Spirit Education Trust’ (WSET).

Per altra banda, Pere Campos és, des del passat febrer, degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) i president de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE). Enòleg de formació i de professió i màster en Viticultura, Enologia i Màrqueting del Vi per la UNESCO, ha tingut un ampli recorregut professional en cooperatives, cellers i caves de l’àrea del Penedès. També és regidor de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Entrega del premi
La deliberació del jurat i el lliurament del Premi Jaume Ciurana es durà a terme el dimarts 25 d’octubre, a la Facultat d’Enologia de la URV. L’acte és obert al públic, i inclourà
una conferència a càrrec d’Alba Balcells que porta per títol ‘Un pla per transformar l’INCAVI (La institució pública al servei del sector vitivinícola català)”. A la xerrada hi assistiran els estudiants d’Enologia
de la URV. Amb aquesta XXIa edició, Rius&Rius com a empresa de referència en el sector vitivinícola referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitari com a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament i la millora econòmica i social del sector del vi.