Agustí Torrelló Mata estrena 2024 amb puntuacions estratosfèriques de la guia Gourmets y Peñin

Hi ha sempre un gran treball darrera dequalsevol cava que arriba als 90 punts a les millors guies del país. Que tots els caves d’un mateix celler obtinguin el mateix any, puntuacions d’entre els 91 i els 98 punts és tan inusual com extraordinari.

Així és com estrenen l’any, tots els Gran Reserva d’Agustí Torelló Mata a les GuiesGourmets i Peñín, després de les cates a cegues que cada any valoren als millors vinsd’Espanya.

Son 91 punts pel clàssic Brut Nature, 92 i 95 punts pel Barrica, 93 i 94 punts per l’Ubac, 93 i 97 punts pel Magnum C.S., i Podium Peñín amb 95 punts pel Kripta 2016 que s’enfila als 96 punts a la Gourmets. Son els Gran Reserva de les anyades 2015, 2016, 2017 i 2018.

La nova Gran Anyada Kripta 2013, amb més de 10 de anys de criança en botella, obté 94 punts a la Peñin, i 98 punts a la Gourmets. Una molt bona Verema que ja va merèixer el 2022 el reconeixement el KRIPTA d’aquesta anyada com a millor escumós de la Guia La Vanguardia.

Totes aquestes anyades, presentades a la Barcelona Wine Week, avalen una trajectòria impecable del Celler que any rere any veu com els seus caves son premiats i reconeguts entre els millors escumosos.

AGUSTI TORELLO MATA elabora tots els seus caves amb les varietats autòctones del Penedès (Macabeu, Xarel.lo i Parellada), de parcel·les de conreu ecològic i de verema 100% manual. Amb la vinificació amb llevats propis, seleccionats cada any de les seves vinyes a través d’un cultiu microbiològic, aconsegueixen els millors vins base que es convertiran, amb el temps, en els Caves de llargues criances que identifiquen al celler.