‘Adaptació i oportunitats davant el canvi climàtic’, a debat en el Gastronomic Forum Barcelona

  • L’INCAVI organitza una taula rodona per debatre sobre com afecta el canvi climàtic les vinyes

 

En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 6 al 8 de novembre en el Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, l’INCAVI organitza una taula redona per debatre, junt amb representants de les Denominacions d’Origen, sobre els diferents projectes de viticultura que estan en marxa per tal d’adaptar-se al canvi climàtic en tot el territori català.

Sota el títol El vi català: adaptació i oportunitats davant el canvi climàtic. Experiències de les Denominacions d’Origen Catalanes i l’INCAVI, la sessió tindrà lloc dimarts 7 de novembre, a les 12:00h, a l’Espai Clima i Alimentació, i comptarà amb la participació de representants de la DO Terra Alta i la DO Tarragona, en representació de les DO, així com d’Alba Balcells, directora general de l’INCAVI, i Xoán Elorduy, cap del servei de viticultura de l’INCAVI, en representació de la institució.

 

Temes a debat

Durant la sessió es debatran temes que afecten les DO participants, com ara la posada en marxa d’una xarxa de controls de l’estrès hídric a la DO Terra Alta, o el projecte per estudiar l’impacte de la càrrega de poda i la qualitat del macabeu de la DO Tarragona; així com la recuperació de varietats autòctones a diferents zones del territori com són la DOQ Priorat, la DO Pla de Bages, la DO Costers del Segre o la DO Alella.

 

Els interessats han de confirmar assistència a comunicacio.incavi@gencat.cat