La DO Pla de Bages encara la recta final de la celebració dels 30 anys de la Denominació d'Origen
El dilluns 27 d’octubre, el Palau Robert de Barcelona acollirà un tast exclusiu per a professionals sota el títol “30 anys de la DO Pla de Bages: Territori amb memòria, vins amb futur”. L’activitat estarà guiada pel reconegut sommelier Josep Pelegrín, coordinador del Diploma de Sommelier a Joviat Culinary, i comptarà amb la direcció de l’alumnat d’aquesta escola, que aportarà el seu talent i entusiasme a l’experiència.
El dimecres 29, Món Sant Benet serà l’escenari de la gran Festa dels 30 anys de la DO Pla de Bages. L’acte començarà amb una cerimònia institucional al celler, un espai emblemàtic que simbolitza la història i el renaixement de la DO. Durant aquest acte es presentarà el Vivivi, una experiència sensorial a càrrec de La Gastronòmica, que combina vi, música i vivència per connectar el públic amb el paisatge, la cultura i la memòria del vi.
La jornada culminarà amb una festa gastronòmica a quatre mans, protagonitzada pel xef Jordi Alvarez —xef executiu de La Fonda i banquets de Món Sant Benet— i pel xef Ivan Margalef, cap de cuina del restaurant L’Ó, guardonat amb una estrella Michelin des del 2013. El menú serà maridat amb vins de la DO Pla de Bages, amb la presència d’un vi de cada elaborador, mostrant la diversitat i qualitat que defineix aquesta denominació.
La Festa és oberta a tothom i pot apuntar-s’hi a través de la web dopladebages.com
Una fita de qualitat per al territori
La DO Pla de Bages celebra tres dècades com a distintiu de qualitat reconegut, que certifica l’origen i les característiques singulars dels vins elaborats en aquesta zona. Les Denominacions d’Origen (DO) són segells oficials que garanteixen que un producte ha estat elaborat en una regió concreta i que compleix uns estàndards de qualitat i autenticitat. A la Catalunya Central, només la llonganissa de Vic comparteix aquest reconeixement, fet que subratlla la importància del vi del Bages com a patrimoni gastronòmic i cultural.
Aquesta commemoració va iniciar-se a finals de l’any passat amb un acte simbòlic al Monestir de Montserrat, coincidint amb la celebració dels mil anys del monestir i els 30 anys de la Denominació d’Origen Pla de Bages. En aquella jornada, representants dels cellers i del Consell Regulador van visitar la comunitat benedictina, en reconeixement mutu a dues institucions arrelades al territori i a la seva història. Aquella trobada, immortalitzada en la fotografia que acompanya aquesta nota, va donar el tret de sortida a un any commemoratiu per celebrar tres dècades de trajectòria i compromís amb el Bages.
Amb aquests actes, la DO Pla de Bages clou un any de commemoració que ha servit per reforçar el vincle entre el territori, els elaboradors i totes les persones que el gaudeixen.
