EDA Drinks & Wine Campus i Família Torres organitzen una sessió formativa al Penedès al voltant de la viticultura regenerativa

EDA Drinks & Wine Campus i Família Torres organitzen una sessió formativa al Penedès al voltant de la viticultura regenerativa

Aquesta formació se celebrarà el 10 de juliol a Mas Rabell, finca de la família vitivinícola al Penedès

La formació serà impartida per experts i expertes com Xavier Domene (CREAF), Ester Pérez (The Regent Consulting), Carlos Garbisu (NEIKER), Roger Rovira (Recaredo), Agustí Torelló Roca (AT Roca) i Montse Catasús (Associació de Viticultura Regenerativa i Família Torres)

 

Vilafranca del Penedès, 30 de juny 2025EDA Drinks & Wine Campus continua amb el desenvolupament de la seva proposta formativa amb noves activitats que exploren el sector del vi i les begudes des d’una mirada integral. En aquesta ocasió, la propera trobada del cicle Gotes d’Aprenentatge se celebrarà el 10 de juliol a l’emblemàtica finca Mas Rabell de Família Torres, ubicada al cor del Penedès.

La jornada gratuïta estarà centrada en un tema de màxima actualitat: la viticultura regenerativa. Amb la salut del sòl al centre de tot, atenent també al conreu de sòls vius o la promoció de la biodiversitat, entre altres punts, aquestes pràctiques es duen a terme des d’ una visió holística, entenent la vinya com un ecosistema complex i interconnectat. Així, aquesta trobada formativa oferirà una visió tècnica i pràctica sobre com abordar aquesta realitat des de la vinya fins al celler.

La jornada arrencarà amb una sèrie de tres ponències magistrals dirigides per referents en aquest àmbit de la recerca vitícola: Xavier Domene, investigador del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals); Ester Pérez, experta en The Regen Academy, i Carlos Garbisu, director científic de NEIKER (Institut Basc d’Investigació i Desenvolupament Agrari).

Després d’una pausa per al cafè, la jornada continuarà amb l‘exposició de casos de bones pràctiques en viticultura regenerativa. Hi participaran Montse Catasús, enòloga de Família Torres; Roger Rovira, tècnic de viticultura de Recaredo, i Agustí Torelló Roca, viticultor i enòleg a AT Roca.

Com a tancament de la sessió, els assistents tindran l’oportunitat de realitzar un taller de viticultura regenerativa i conèixer de primera mà la tasca que s’està duent a terme des de l’Associació de Viticultura Regenerativa que va cofundar Família Torres el 2021 i que actualment compta amb 125 socis de 8 països. Gaudiran, a més, d‘ un tast tècnic dirigit per la mateixa Montse Catasús, que representarà Família Torres, així com per Roger Rovira de Recaredo i Agustí Torelló Roca d’ AT Roca. Aquest tast està pensat per ampliar la comprensió sensorial de les característiques de la vinya regenerativa i el seu impacte en el vi.

Durant la jornada també participaran i prendran la paraula Joxe Mari Aizega, director general de Basque Culinary Center, així com Mireia Torres, directora d’innovació i coneixement de Família Torres i directora de Jean Leon i Elisa Ucar, directora d’EDA Drinks & Wine Campus.

Les inscripcions a aquesta formació estan obertes i són de caràcter gratuït. Està adreçada, principalment, a professionals del sector o a estudiants de viticultura i enologia interessats a ampliar els seus coneixements en aquesta matèria. Els qui desitgin participar poden inscriure’s en el següent enllaç.

 

 EDA Drinks & Wine Campus

EDA Drinks & Wine Campus és una iniciativa desenvolupada per Basque Culinary Center i promoguda pel Govern Basc i la Diputació Foral d’Àlaba, a la qual s’ha incorporat l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz. Tindrà com a missió promoure el desenvolupament econòmic i social sostenibles a través de les begudes i el vi i, per això, buscarà atraure talent, oferir formació universitària i màsters especialitzats des de Facultat de Ciències Gastronòmiques de Basque Culinary Center, potenciar l’emprenedoria i la innovació i desenvolupar línies de recerca enfocades a la transferència de coneixement al sector amb una projecció internacional, una visió integral i des de l’excel·lència.

EDA Drinks & Wine Campus conformarà un projecte pioner a nivell internacional des d’una perspectiva oberta. Des de les seves seus a Vitòria-Gasteiz i Laguardia, així com des de la seu central de Basque Culinary Center a Donostia-Sant Sebastià, contribuirà a la transformació del sector del vi i de les begudes convertint-se en referent internacional d’innovació i aportant un component diferencial a empreses, des de la viticultura i agronomia, elaboració, gestió, comercialització, hospitalitat, disseny de negocis,  etc. sota principis d’excel·lència, sostenibilitat i salut, amb un enfocament global i generant desenvolupament econòmic i social.

FAMÍLIA TORRES

Arrelada en la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’ aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’ elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per fer front al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero,  Rueda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, i cofundadora d’ International Wineries for Climate Action i de l’ Associació de Viticultura Regenerativa.

Més informació: Isabel Vea, directora de comunicació de Família Torres

M. + 34 610 70 88 32· ivea@torres.es · premsa@torres.es