La Nit de l’Enologia 2024: Celebrant 40 anys d’excel-lència i compromís amb la professió

Vila-seca, 7 de juny de 2024 — Aquesta nit, el Celler i Castell de Vila-seca ha acollit La Nit de l’Enologia 2024, una vetllada especial organitzada pel Col·legi d Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i I Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) per celebrar els 40 anys de la seva fundació.

Benvinguda i visita al Museu

L’esdeveniment ha començat a les 18:30 h amb una càlida benvinguda als assistents, seguida d’una visita al museu del Celler de Vila-seca, que ofereix un recorregut per la rica història i tradició vinícola d aquest edifici, una veritable joia arquitectònica obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roure.

Commemoració dels 40 Anys de l’ACE

A les 19:00 h, ha tingut lloc la commemoració dels 40 anys de l’Associació Catalana d Enòlegs, amb una taula rodona moderada pel Sr. 3osep Maria Martí Cardús, qui també va rebre un reconeixement especial per part de l’ACE en forma de guardó durant  l’entrega de premis. Els presidents històrics de l’ACE han compartit les seves experiències i valuoses reflexions sobre l’ evolució de l’enologia a Catalunya:

  • Ramon Viader Guixà (1985-1990)
  • Josep Ribas Beltran (I 990-1994)
  • Carles Playà Maset (I 994—2006)
  • Josep A. Llaquet Isart (201 0-2014)
  • Antoni Cantos Llopart (2014-2018) (No va poder assistir finalment però estava convidat)
  • Joan Miquel Canals Bosch (2018-2022)
  • Pere Campos Osuna (2022-actuaIitat)

La taula rodona va generar un gran interès entre els assistents, amb una participació activa i un ambient de diàleg enriquidor.

Reconeixements i Premis

A les 20:15 h, el Sr. Pere Campos, president-degà de l’ACE, ha obert la cerimònia de lliurament de premis, conduïda per la periodista Margalida Ripoll, on s’han reconegut les contribucions excepcionals al món de l’enologia:

  • Professionalsènior:  Imma Domènech
  • Enòleg de prestigi: Delfí Sana huja
  • Mèrit periodístic: Pcats, agència de comunicació
  • Millor expedient académic: Sara Navarro i Sr. Eduard Virgili
  • Reconeixement especial: Sr. 3oan Miquel Canals per la seva valuosa contribució com a president-depà de l’ACE
  • Reconeixement especial: Sr. 3osep Maria Martí Cardús, per la seva contribució i implicació amb IACE.

També es va entregar un guardó al Sr. Miquel Iribarren, de l’empresa Ravago Chemicals, en qualitat d’empresa patrocinadora que fa possible l’acte de la Nit de l’Enologia.

Un altre dels reconeixements va ser rebut per la la Sra. Sara Rius, de l’empresa Rius i Rius, també en qualitat de patrocinadors de l’acte.

Assistència i ambient

La Nit de l’Enologia 2024 va comptar amb l’assistència de més de cent persones, incloent-hi les principals personalitats del vi català, així com joves enòlegs i enòlogues de diverses generacions. L’ambient va ser magnífic, amb un clima càlid però agradable que va permetre gaudir d’un sopar a la fresca en un entorn encantador.

Presències destacades

L’acte també va comptar amb la presència de la Directora General de l’INCAVI, Alba Balcells, en representació del president de la Generalitat. A més, hi van assistir representants de les diferents DO catalanes i el Sr. Valentí Roqueta, president de I Associació Vinícola Catalana, reafirmant així el suport institucional i sectorial a l’esdeveniment.

Aperitiu, sopar i música

A les 21:30 h, els assistents han gaudit d’un aperitiu de benvinguda i un photocall a l’exterior del Castell de Vila-seca, seguit d’un sopar al jardí del Castell amenitzat amb música en directe. La nit es va cloure amb una mica de música de ball, on alguns assistents, especial ment els més joves, van aprofitar per ballar i divertir-se, creant una atmosfera festiva i de germanor.

Agraïments especials

La Nit de l’Enologia 2024 ha estat possible gràcies al suport generós del nostre patrocinador principal, Ravago Chemicals, i AB Biotek. També volem agrair la col·laboració dels patrocinadors de l’ACE: Rius i Rius, Agrovin, AEB, Cavatap, Diam, Masilva, TESA Cork, Enartis, Magusa, Lallemand, Enologia by Mon del Cava, Cork Supply, i Intecpro Solutions. També volem agrair la presència de la Sra. Manuela Moya, primera tinent d’alcalde i regidora de Vila-seca, que ens ha acompanyat en la visita al celler.

Cloenda

La vetllada ha conclòs a mitjanit, deixant un record inesborrable als participants, amb la promesa de seguir treballant per l’excel·lència   la innovació en el vi català. Gràcies a tots per fer possible aquest esdeveniment memorable que es supera any rere any.

Per a més informació, podeu contactar amb: Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya / Associació Catalana d’Enòlegs ceec@enoleps.cat

ace@enolegs.cat | www.enoleqs.cat