Trëbole és l’última innovació de MAGUSA

Magusa, solucions integrals i de qualitat per al sector vitivinícola i oleícola des de 1975

Fundada el 1975 sota el nom de Maquinària Gual.

Magusa és una empresa dedicada al disseny i fabricació de maquinària i dipòsits d’acer inoxidable per als sectors vitivinícola i oleícola. Al seu ampli catàleg de productes s’hi ha sumat la nova gamma de bombes Trëbole i Estale Mag, que es van presentar amb gran èxit a la darrera edició de la fira ENOMAQ-OLEOTEC.

 

Amb seu a Vilafranca del Penedès (Barcelona) -on disposa d’unes instal·lacions de 4.500 m² i més de 1.000 m² d’exposició i botiga- i delegacions a Mèxic, Chile i Uruguai, Magusa compta amb més de 45 anys d’experiència al sector vitivinícola -instal·lacions i accessoris per a celler, recepció de verema i fabricació de maquinària vinícola-. L’empresa duu a terme tot el procés productiu, des del disseny de la peça fins a la seva fabricació, i els seus equips estan dotats de la tecnologia més avançada, adaptant-se a la perfecció a les necessitats específiques de cada client i oferint solucions integrals a mida, a més d’una atenció personalitzada i un servei postvenda i d’assistència tècnica 24 hores.

 

Com recorda Josep Gual, gerent i CEO de Magusa, “el nostre impuls creador es basa a poder millorar cada dia. La innovació continua és l’única forma de mantenir-se competitiu perquè cap avantatge no és sostenible a llarg termini”. Fidel a aquest esperit d’innovació i millora constant, Magusa ha afegit al seu ampli catàleg de productes destinats als sectors vitivinícola i oleícola -en aquest últim, al qual es va incorporar el 2002 amb una nova divisió, ofereix sistemes de recepció , monoblocks amb batedora i décanter, bombes, dipòsits, equips de filtració, embotellat, tapat i etiquetatge, etc.- la nova gamma de bombes Trëbole i la segona generació de bombes de rodet Estale Mag, llançades per atendre la gran demanda del mercat.

Trëbole, l’última innovació de l’empresa pel que fa a la seva línia de bombes, sorgeix el 2022 després de diversos anys de treball enfocat al disseny i la funcionalitat. Es tracta de bombes autoaspirants, reversibles i de flux constant amb dos rotors revestits de cautxú aptes per a la indústria alimentària en general -i en especial la vinícola per al trasbals de vins, mostres, femta i raïm despalillat amb una aportació mínima d’oxigen- que accepten un pas de partícules sòlides en suspensió d’un diàmetre màxim de 38 mm. (models Trëbole 700 i 1000) i 50 mm. (models Trëbole 1500 i 2000). Gràcies al disseny del cos -fabricat en acer inoxidable fos Aisi 316 amb acabat exterior mat-, aquestes bombes ofereixen una òptima neteja i un fàcil manteniment.

 

Com a característiques opcionals trobem les sortides de la bomba amb rosca GAS, Macon, ITA i Clamp; quadre elèctric ergonòmic d’acer inoxidable amb variador de velocitat Inverter; pantalla tàctil de 7” a color amb una gran varietat de funcions adaptades a les necessitats de treball; pistola d’aturada automàtica o manual per omplir barriques; by-pass de sobrepressió; vàlvula de papallona motoritzada per aconseguir una total estanquitat durant la parada de la bomba; i cabalímetre electromagnètic per a control de fluxos.

 

Disseny compacte i estètica fidel

Per la seva banda, la segona generació de bombes de rodet flexible Estale Mag es presenta amb un disseny molt compacte i seguint una estètica fidel als principis de la companyia. Aquestes bombas han estat dissenyades per al bombament majoritàriament de vins, amb algunes altres variants com oli, productes lactis, indústria química, farmacèutica i alimentària en general. En el sector enològic són aptes per al transvasament de vins, omplert de barriques, filtració i embotellat, i alguns models són capaços de transportar raïm derrapat, depenent del diàmetre del rodet.

 

Les principals característiques de les bombes Estale Mag són gairebé idèntiques a les de la gamma Trëbole. Així, el cos de la bomba està fabricat en acer inoxidable fos Aisi 316 amb acabat exterior mat i les sortides de la bomba estan dotades de rosca DIN. A més, compten igualment amb rodet en perbunan alimentari NR; estanqueïtat mitjançant segell mecànic; carro fabricat en acer inoxidable Aisi 304 amb acabat exterior mat; dues rodes giratòries d’acer inoxidable amb fre i dues rodes fixes; transmissió entre motor i bomba mitjançant corretja dentada i sense motor reductor; suport ergonòmic per a quadre elèctric integrat al xassís de la bomba; i quadre elèctric CE d’una velocitat amb inversió de gir i protecció tèrmica.

El mateix passa amb les característiques opcionals d’aquesta gamma: sortides de la bomba amb rosca GAS, Macon, ITA i Clamp; rodets a EPDM, NBR i Vitó; quadre elèctric ergonòmic d’acer inoxidable amb variador de velocitat Inverter; pantalla tàctil de 7” a color amb una gran varietat de funcions adaptades a les necessitats de treball; i pistola d’atur automàtic o manual per omplir barriques.

 

En la darrera edició d’ENOMAQ-OLEOMAQ, on la companyia va acudir amb estand propi a presentar tota la seva gamma de productes -incloses les noves bombes Trëbole i Estale Mag-, Josep Gual va assenyalar que “hi ha una tendència imparable al sector vitivinícola i oleícola cap a la cerca de l’excel·lència que ens impulsa tots els proveïdors de maquinària a adaptar-nos a les seves demandes i exigències fabricant productes de gran qualitat i alt valor afegit”.

 

MAGUSA MAQUINÀRIA VINÍCOLA, S.L.

magusa@magusa.es

www.magusa.es