Segona sessió del Club de Tast

El dimecres 29 de novembre a les 19:15 h s’ha dut a terme a la sala de tast de la URV una nova sessió del Club de Tast. En aquesta ocasió l’enòloga Xènia Bonet, responsable Tècnic Comercial AEB Ibérica a Catalunya, Navarra, Rioja, Valencia i Múrcia i alumni de la URV ha guiat el tast.

AEB empresa líder en el sector del productes enològics patrocina i col·labora amb l’ACE des de fa més de 25 anys en els que ambdues entitats han treballat i treballen conjuntament per promoure l’enologia a Catalunya.

 

En aquest tast s’ha pogut verificar les diferencies organolèptiques que atorga l’ús d’un determinat i específic nutrient orgànic per al llevat.

S’ha tastat un mateix vi de la varietat Sangiovese elaborat amb diferents nutrients de la Gama Fermoplus varietal.

L’estudi dels nutrients varietals que s’ha presentat parteix de l’aroma de determinades varietats de raïm que de forma clara es caracteritzen per un aroma fàcilment identificable. AEB, ha identificat les famílies i compostos que defineix aquest aroma, i n’ha fet la definició del perfil d’AA precursors a partir de raïm de diverses zones. Un cop desenvolupat aquest perfil s’han dissenyat els nutrients en que les proporcions entre els diferents AA afavoreixen la producció del aroma objecte de l’estudi.

La finalitat  es afavorir el desenvolupament d’aromes específics en fermentació tant en vins en que es vulguin fer més notables o en els que es vulguin fer aparèixer aquestes notes.  En base a aquests estudis, AEB ha desenvolupat una LÍNEA DE NUTRIENTS “FERMOPLUS VARIETALS”  rics en aminoàcids que resulten fonamentals per la caracterització en fermentació de varietats aromàtiques de raïm. 

 

Ha estat un tast molt interesant i enriquidor on els alumnes han pogut jugar a buscar i reconèixer els diferents perfils aromàtics treballats en l’elaboració dels vins proposats.