24 Cellers participen a la 36a edició de la Mostra de Vins amb DO Terra Alta

  • Marta Clot, sommelier i creadora de contingut, serà la pregonera de la Festa del Vi d’enguany 
  • Ferran Centelles tastarà les garnatxes blanques per a la revista Jancis Robinson 

 

La 36a edició de la Festa del Vi arrencarà a Gandesa el pròxim divendres 3 de novembre. Al llarg del cap de setmana tindran lloc els actes habituals que acompanyen aquesta fira consolidada ja com a trobada de primer nivell per al sector i els aficionats al món del vi.

L’eix central de la Festa serà la Mostra de Vins amb DO Terra Alta, que un any més estarà instal·lada a la Rambla de la Democràcia, i que enguany comptarà amb la participació de 24 cellers emparats sota la DO Terra Alta: Agrícola Corbera d’Ebre, Bielsa Ruano, Caterra, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Batea, Celler Coma d’en Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Josep Vicens, Celler La Bruixa dels Mudefes, Celler Piñol, Celler Vilanova, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, Escola Agrària de Gandesa, Essència de Lluna, Germans Balart, Jordi Miró, La Botera, LaFou Celler, Les Vinyes el Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis i Sant Josep Vins.

La inauguració de la Festa del Vi tindrà lloc divendres 3 a les 18:30h de la mà de la pregonera d’enguany, Marta Clot, responsable de Vi i Companyia, un dels perfils relacionats amb el món del vi més seguits a les xarxes. Ella serà també l’encarregada de la ponència que tindrà lloc al Celler Figueres de Gandesa el mateix divendres al matí sota el títol El vi a les xarxes socials. Tendències, i que donarà el tret de sortida a la festa d’enguany.

 

Nit de les Garnatxes Blanques 

Divendres al vespre (22:00h) se celebra al Celler Cooperatiu de Gandesa la 16a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que s’ha convertit ja en un clàssic de la festa i on les garnatxes blanques de la DO Terra Alta són les protagonistes absolutes. Els vins elaborats amb aquesta varietat, emblema de la DO Terra Alta, es podran maridar, un any més, amb la proposta gastronòmica de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molíguardonat amb una Estrella Michelin.  

 

Ferran Centelles tasta per a la revista Jancis Robinson 

Coincidint amb la Festa del Vi, el sommelier Ferran Centelles passarà per la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta per tastar a cegues algunes de les garnatxes blanques que elaboren els cellers emparats per la DO. Serà el dissabte 4 de novembre i l’objectiu és publicar el llistat dels vins millor puntuats a la prestigiosa revista internacional Jancis Robinson, un referent del sector i on Ferran Centelles col·labora habitualment com a especialista en els vins de l’estat.

 

Verema 2023 

El Consell Regulador de la DO Terra Alta ha tancat aquests dies les dades de la verema 2023. Un verema que, en aquest territori, no ha experimentat una gran reducció pel que fa a la producció, amb una baixada que no arriba al 10% respecte a la campanya 2022.

La zona de la Terra Alta, malgrat haver patit també els efectes de la sequera, ha rebut més pluges que altres territoris, i aquestes pluges han beneficiat la producció d’una verema que ha sigut una mica més primerenca que en anys anteriors.

Pel que fa a la collita, la DO Terra Alta ha registrat enguany una mica més de 36 milions de quilos, dels quals el 57% han estat de raïm blanc i el 43% de negre. La garnatxa blanca, com a emblema de la DO, continua tenint el percentatge de producció més alt, amb gairebé 10 milions de quilos, el que suposa prop del 50% del raïm blanc collit i un 28% de la producció total de la DO Terra Alta.