XXIII Congrés de l’ACE: Els gasos a l’enologia

Granollers va acollir el XXIII Congrés de l’ACE, dedicat a “Els gasos a l’enologia”

L’Hotel Ciutat de Granollers ha acollit aquest divendres 23 de Març la Jornada Tècnica del XXIII Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs, centrada enguany en la temàtica d’ “Els Gasos en Enologia”.

Durant tot el matí, diversos ponents han anat exposant les darreres tècniques i aplicacions lligades a l’ús dels gasos en l’elaboració de vins. Des dels usos més clàssics com la inertització de dipòsits fins a novadores tècniques de refrigeració de la pasta de raïm, passant per la recuperació i posada al dia de metodologies que es creien obsoletes com la hiperoxidació de mostos.

La Jornada ha comptat amb l’assistència de 90 associats, professionals del sector.

Després d’un intens matí, un dinar regat amb vins de la veïna DO Alella ha estat el preludi de les darreres 3 ponències de la tarda, que han posat el punt i final de la Jornada.

>> Desgarrega el tríptic del Congrés

Material tècnic del XXIII Congrés de l’ACE: Els Gasos en l’Enologia

A continuació trobareu les presentacions del XXIII Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs, amb el tema Els gasos en l’enologia