Reunió de treball DO Cava i Rius & Rius

La consultoria va iniciar la seva trajectòria l’any 1960 amb la voluntat de donar un servei integral i de qualitat a les empreses del sector vitivinícola. Avui, complau constatar el posicionament de Rius&Rius Assessors com a consultora líder del sector a Catalunya i de referència per a d’altres regions vitivinícoles de l’Estat.

 

Encetada una nova Campanya Vitivinícola (2022-2023) per ambdues parts s’estimà pertinent la celebració d’una jornada de treball que permetés comentar i desgranar tot un seguit de temes relacionats amb el sector.

En aquest sentit actuaren per part de R&R, Presidència (Miquel J. Rius) i Direcció (Sara i Laura Rius) i, per part del Consell Regulador del Cava, el seu Secretari General (Alexandre Comellas) i el Cap dels Serveis Tècnics (Oriol de Manuel).

Com a qüestió prèvia R&R va voler presentar els seus respectes al President de l’Entitat, en Xavier Pagès, i a tots i cadascun dels membres del renovat Consell Regulador, als que desitjaren els millors èxits en la nova etapa que han d’escometre per a la que s’ha fixat el lema: “Excel·lència i Qualitat”.

Trobada, doncs, que va permetre comentar i desgranar tots i cadascun dels temes apuntats en la petició d’audiència formulada en el seu moment que es centrà, bàsicament en el temari següent: Pla Estratègic del Sector del Cava; Normes de Campanya 2022-2023; Acreditació ENAC com a Entitat Certificadora; Guia per a la Certificació de Cellers i Caves; Tractament de les NO conformitats en les auditories de control; Posada en servei del Panell de Tast; altres d’abast administratiu que sorgiren durant l’ocasió i que, sens dubte, ens han de permetre facilitar les relacions entre ambdues entitats i, també, amb els operadors del Sector als que ens devem.

 

R & R i NODE GARRAF EXPLOREN LÍNIES DE COL·LABORACIÓ

NODE Garraf Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf, es va constituir com una entitat pública consorciada formada per administracions públiques i agents socials de la comarca, amb la finalitat de ser un vehicle per la promoció econòmica del seu entorn, per liderar iniciatives sorgides des dels agents socials, polítics, econòmics i del coneixement. En aquests moments és l’eina executiva per dur a terme les estratègies compartides que han de permetre millorar l’actual situació econòmica en tot allò que signifiqui defensa del territori, aportació de recursos i fer atractiva la comarca del Garraf per totes aquelles activitats empresarials que generin ocupació i riquesa.

Es regeix per Plans d’Acció anuals dels que cal destacar diferents àmbits de treball: Empresa, Turisme i Origen. En tots i cadascun d’ells es pretén la interacció empresarial, la generació d’activitat econòmica, l’assessorament tècnic a empreses, impuls i suport a la regió des del vessant enogastronòmic, programació d’accions formatives i, promoure convenis d’adhesió amb empreses de serveis, així com la captació d’inversions i nous recursos.

Des de R&R es vol agrair les atencions rebudes pel personal directiu de l’Entitat i reiterar el compromís de donar suport a les iniciatives que puguin sorgir en el camp vitivinícola (vinyes, vins i escumosos) de la seva àrea geogràfica d’actuació. .

 

R & R VISITA LA DO LANZAROTE
Amb ocasió d’un desplaçament lúdic-cultural, Miquel J. Rius, ha tingut l’oportunitat de visitar la interessant zona vitivinícola de la D.O. Vinos de Lanzarote: La Geria, Tías-Masdache, Ye-Lajares, Tinajo i San Bartolomé, localitat que acull la seu del Consell Regulador en unes icòniques instal·lacions en el denominat Casa-Museo del Campesino.

Va atendre la visita, amb molta sol·licitud i cura, la Cap dels Serveis Tècnico-Administratius, Pilar Esther de León Pérez, qui exposà de forma detallada el grau de dificultat de la viticultura de la zona: ceps semi enterrats, sols coberts amb cendres volcàniques (que per una banda inhibeixen el creixement d’altres tipus de vegetació, si bé per l’altre posseeix excel·lents propietats de retenció de l’aigua procedent de les rosades matinals –efecte termoregulador-).

Com en d’altres regions vitivinícoles de la península, enguany, la verema se’ls ha avançat i la sequera els ha perjudicat. Tot hi així han recollit una quantitat de raïm ratllar-ne en els dos milions de quilos: 70% de Malvasía Volcànica (varietat autòctona), 20% Listán Negro, completada per un seguit d’altres varietats (Baboso Negro, Burrablanca, Cabernet Sauvignon, Merlot, Negramoll, Ruby Cabernet, Tempranillo, Tintilla o Viljariego Negro).

Des del Consell Regulador de la DO Vinos de Lanzarote es mostra satisfacció per la bona qualitat de la verema. Pel que fa a la quantitat (dins la mitjana) pot resultar curta ja que les existències dels cellers són baixes i podria no ser suficient per a mantenir les cotes de mercat assolides en els darrers anys. Es comenta que aquesta limitació de vi disponible, pot fer encara més apreciada la seva adquisició, creant sinergies entre qualitat i exclusivitat de cara als consumidors.