La DO Catalunya col·labora a la 1a jornada “Fixing the Wine”

Avui 27 d’octubre se celebra la primera jornada Fixing The Wine. Organitzada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la revista Arrels, amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la jornada compta també amb la col·laboració de la Denominació d’Origen
Catalunya.

Celebrada a l’espai Palo Alto, al barri del Poblenou de Barcelona, la jornada obrirà les portes a partir de les 9h, i s’allargarà tot el dia, amb la participació d’alguns dels principals actors nacionals i internacionals del món del vi, com ara Alicia Ortiz (Enoturismo Chile), Barbara Nappini (Slow Wine Coalition), o Pedro Ballesteros (Màster of Wine) entre d’altres. L’objectiu és compartir projectes i realitats que ajudin a idear el futur del sector vitivinícola català a través de tres blocs: la cultura del vi, la pagesia del vi i l’enoturisme.

La DO Catalunya comptarà amb un espai propi de degustació dels seus vins durant el dinar i la sessió d’afterwork, després de la cloenda per part de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Aquesta és la primera edició d’un fòrum que aplegarà un centenar i mig de representants de tots els àmbits del sector vinícola: pagesos, elaboradors, comerciants, restauradors, consumidors… Plegats, posaran sobre la taula idees, models i propostes que ajudin a encarar el futur del vi d’una manera constructiva.

El programa està dissenyat per propiciar un espai inspirador que, sota el lema “Fermentem les idees del futur”, s’estructura en tres grans blocs: Cultura del vi; Pagesia del vi i Enoturisme, tres àrees que resultaran cabdals per traçar el futur del sector. En cada bloc, un ponent internacional exposarà experiències i criteris que han reeixit al seu territori, i una taula rodona amb experts i representants del vi català posaran la mirada en les realitats del nostre país, abans d’obrir un torn de preguntes entre els assistents.