Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Els sòls de panal: el terrer de la Garnatxa

maig 31 @ 10:00 am - 1:00 pm

Els panals són sòls molt particulars que es troben molt represenats a la Terra Alta, i que estan formats per materials arrossegats pel vent que baixava de l’Ebre fa milers d’anys, anomenats loess.

En altres parts del món els loess formen els sòls més fèrtils que es coneixen, els sòls negres.

Aquests sòls han estat estudiats per un projecte plurianual de la Universitat de Lleida, que bàsicament, n’ha estudiat l’origen, la provinença, la vegetació i clima en el moment en què es van formar, i les seves caracterlístiques i maneig.

Donarem a conèixer els resultats d’una enquesta (formulari terres de panal) realitzada fa uns anys a viticultors sobre aquests sòls, explicarem l’origen i propietats d’aquests sòls i mostrarem la importància dels projectes participatius i de transferència de tecnologia entre universitats i productors. Amb la informació que ens resulti analitzarem les característiques que fan productius els sòls de panal en el cultiu de la vinya, comparats amb altres sòls de la regió, i discutirem la resiliència d’aquests sòls enfront futurs escenaris de canvi climàtic i l’efectivitat de les pràctiques agrícoles en el marc de les polítiques internacionals de producció sostenible de la FAO i la Unió Europea.

 

Tota la informació

 

Inscripcions

A través de RuralCat: Inscripcions
Per a més informació:
Escola Agrària de Gandesa
Tel.: 977 420 164
A/e: aecagan.daam@gencat.cat

Mostra els detalls

Data:
maig 31
Hora:
10:00 am - 1:00 pm