El viver de celleristes del Penedès obre les portes als futurs usuaris

S’ha obert un període per presentar candidatures fins aquest pròxim 28 d’abril.

El projecte de viver de celleristes del Penedès segueix avançant i aquests dies ha anunciat l’obertura del període en què les persones que en vulguin fer ús puguin formalitzar-ne la sol·licitud. Hi ha temps fins al 28 d’abril per presentar la documentació que acrediti el compliment de tots els requisits que ha de permetre ser usuari/ària del nou centre ubicat a l’antiga nau Cortina (carrer Comerç, 29) de Vilafranca del Penedès.

Impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Denominació d’Origen Penedès, aquest centre pretén posicionar la regió “com un referent innovador, sostenible i saludable” dins el sector vitivinícola, en paraules dels responsables. En un territori íntimament lligat a aquest àmbit, apunten que el viver esdevé “una via més per crear noves oportunitats de negoci” a través del foment d’espais col·laboratius, l’autoocupació, i l’emprenedoria.

viver de cellers de Vilafranca del Penedès comptarà amb els equipaments i les instal·lacions necessàries per oferir serveis de transferència de coneixement tècnic i de gestió per a l’autoocupació i l’emprenedoria.

 

Requisits per optar a ser-ne usuari/ària

Poden acollir-se al viver les persones físiques o jurídiques amb un projecte empresarial que vulguin elaborar vins de qualitat, amb la condició indispensable que les vinyes origen es trobin dins de l’àmbit geogràfic de la DO Penedès i que tinguin com a objectiu la comercialització del vi embotellat. Qui compleixi els requisits haurà de presentar una sol·licitud formal al Consell Regulador de la DO Penedès a través del correu electrònic a info@cellerviverpenedes.cat.

Al correu, cal adjuntar-hi el currículum vitae de la persona emprenedora i una memòria descriptiva del projecte empresarial, que, com a mínim, haurà de contenir els apartats següents: dades personals de les persones promotores, objectiu de l’activitat, mercat, singularitat i aspectes diferencials del projecte en relació amb la competència. També s’haurà d’aportar documentació sobre previsió de finançament i de facturació. Aquest és el calendari de la primera convocatòria de 2023:

  • Presentació de documentació: fins al 28 d’abril
  • Primer llistat de viveristes 2023: 5 de maig
  • Període de reclamacions: fins al 12 de maig
  • Llistat final de viveristes 2023: 29 de maig

 

El projecte està emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Per a més informació es pot visitar la seva pàgina web.