El president-degà assisteix a la Presentació de la Guia de Vins de Catalunya.

La Guia de Vins de Catalunya va celebrar la 15a edició de la Festa dels Millors Vins el dia 24 d’octubre a la Sala Àgora del WTC (World Trade Center) de Barcelona.

Els professionals del sector van poder tastar les referències que han obtingut més de 9.50 punts just el dia que la Guia surt a la venda. La festa va comptar amb la participació de 80 dels Millors cellers  de La Guia 2023 i va tenir lloc La Cerimònia de lliurament dels premis als millors Vins de l’edició.

Ha estat un dels esdeveniments més multitudinaris del sector i com no, una cita ineludible per a cellers i professionals. Prop de 1.200 professionals de la restauració, distribució, premsa, prescripció i 80 cellers de tot el territori català van assistir.

Els assistents van poder tastar més de 400 referències, entre les quals, a més dels vins guanyadors d’aquesta edició. També es van poder tastar petites produccions i edicions limitades de difícil accés per a una bona part dels professionals del sector.

Vins premiats en aquesta edició

La cerimònia de lliurament de premis de La Guia va arrencar a les 12 del migdia amb un acte presentat pels mateixos creadors i autors de La Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover. Els premiats en aquesta edició han estat:

  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de l’Edició, Millor Vi Escumós 2023 i Millor Vi de Xarel·lo 2023: Turó d’en Mota 2008, Recaredo, Corpinnat.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Negre i Millor Vi de Garnatxa Negra 2023: Scala Dei Masdeu 2017, Scala Dei, DOQ Priorat.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Blanc i Millor Vi de Carinyena Blanca 2023: Vins de Postal- La Creu 2018, Celler Cooperatiu Espolla, DO Empordà.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Rosat: Instabile Rosae Rosa Claret 2020, Vins Nus, DOQ Priorat.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Ranci: Malvasia de Sitges Seca, Celler Hospital de Sitges, vi sense DO; i Memòries del Priorat, Costers del Priorat, DOQ Priorat.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Blanc Brisat: Esventat Blanc 2021, Mas Llunes, DO Empordà.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Dolç: Malvasia de Sitges Dolça 2011, Celler Hospital de Sitges, vi sense DO.
  • Premi La Guia 2023 a la Millor Puntuació Mitjana: Celler Comunica, DO Montsant.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Trepat Negre: Pòlvora 2021, Vins de la Memòria, DO Conca de Barberà.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Picapoll Blanc: Pla de Tudela 2020, Anna Espelt, DO Empordà.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Varietat Recuperada: Especial Picapoll 2019, Heretat Oller del Mas, DO Pla de Bages.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Macabeu: Brisat del Coster 2021, Mas Foraster, DO Conca de Barberà.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Carinyena Negra: Mans de Samsó 2020, Vinyes d’en Gabriel, DO Montsant.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Garnatxa Peluda: Les Manyes 2019, Terroir al Límit, DOQ Priorat.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Sumoll Negre: Sumoll de Solergibert 2020, Celler de Solergibert, DO Pla de Bages.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Cupatge Negre Tradicional: Lo mas d’Edetària 2019, Edetària, DO Terra Alta.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi de Cupatge Blanc Tradicional: Pedra de Guix 2019, Terroir al Límit, DOQ Priorat.
  • Premi La Guia 2023 Millor Vi Escumós de Cupatge Tradicional: Llopart Llegat Familiar 2008Llopart, Corpinnat.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Escumós Ancestral: Ancestral Picapoll Blanc 2019, Heretat Oller del Mas, vi sense DO.
  • Premi La Guia 2023 al Millor Vi Escumós Rosat: De Nit 2020, Raventós i Blanc, Conca del riu Anoia.

En les categories de premis honorífics, els guanyadors van ser:

  • Premi Futur La Guia 2023: Martí Torrallardona, La Fita, DO Penedès.
  • Premi Trajectòria La Guia 2023: Ernestina Torelló, Torelló; i Rita Nogueroles, Vinyes Domènech.

L’acte, que un any més ha estat un excel·lent punt de trobada per al públic professional del sector, enguany ha comptat també amb la presència de la majoria de les denominacions d’origen catalanes, així com de Alba Balcells, Directora general de l’INCAVI, Joan Godia, Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia i el President-degà de l’ACE-CEEC, Pere Campos.