Tastos 2012

Inici » ACTIVITATS » Sessions de tast » Tastos 2012

El dia 27 de juny de 2012 va tenir lloc un dels tastos “Els Nostres Vins”, que va comptar amb la participació de 23 associats. Es van tastar vins de sis diferents enòlegs associats i de les quatre diferents subzones del Penedès.

Els vins tastats van ser xarel·los del 2011, per intentar trobar les diferències entre les zones.

Per la subzona Garraf-Ordal vam tastar un xarel.lo de Finca Valldosera, i un altre de Can Guilera (Coma Romà); per la subzona Alt Penedès vam tastar un vi de Joan Segura Pujadas. Per la subzona Penedès Central el vi escollit va ser de Caves Castellroig, que a més ens va protar també el mateix vi del 2011 amb anyada 2010. Per la subzona Baix Penedès vam tastar L’Almirall de Puigdespí, i Celler Avgvstvs Forum, aquest últim elaborat amb fusta i per tant una mica més diferents als altres.

Per finalitzar es va concloure, que un bon xarel.lo treballat des de la vinya amb un rendiment semblant de entre 6000 a 8000 kg, i treballat al celler amb cura, té unes característiques prou semblants com per ser identificat com a tal, sense que es notin tant les notes de la subzona, més que les del tècnic que els ha elaborat.

També es fa dir que el Xarel·lo sigui de la zona que sigui serà sempre bo i que a més té moltes possibilitats d’elaboració. Que ara està limitat fins a certa alçada, però hi ha inquietud per col·locar-lo a altres zones.

Abans de finalitzar la sessió de tast també es va debatre una mica sobre: si les subzones al Penedès són o no ben diferents, l’estandardització que ocasiona l’ús de lies o mares, i diferents estils de vi (criança o ràpida caducitat).

Els nostres vins pretén ser un punt de trobada pels associats, un moment per compartir, aprendre i gaudir.

Visites a cellers

Es va anar a Can Bonastre (Masquefa, 8 de maig de 2010) i a Raventós i Blanc (Sant Sadurní d’Anoia, 19 de juny de 2010). En les dos visites vam gaudir d’una atenció privilegiada i exquisida, i ens vam reunir unes 25 persones entre enòlegs i acompanyants.